Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontra diže tužbu

Napad na Bačvicama: Policajci gurnuli napadnute lezbijke i prijetili pljuskama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju ujutro, na Bačvicama, skupina muškaraca napala je šest djevojaka jer su pretpostavili da su lezbijke.

Dvije djevojke su dobile niz udaraca šakama i nogama po glavi i tijelu, a jednu od njih su i cipelarili dok je bila na podu. Sve su ih gurali, vrijeđali i prijetili govoreći im: “Lezbače, svi ste vi bolesni, sve vas treba ubiti”. U jednom trenutku jedna od djevojaka je izvadila mobitel, pozvala policiju i nastavila snimati događaj mobitelom. To je vidio jedan od napadača i ukrao joj mobitel.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Makarske - 2 Užasni prizori FOTO Autobus sletio u provaliju s Jadranske magistrale, sve hitne službe su na terenu Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama

Nakon dolaska policije na mjesto događaja, djevojke su se ponadale da je to kraj maltretiranju, međutim, prevarile su se. Policajci nisu uhitili jedinog napadača koji nije uspio pobjeći, a čije im je prezime otprije poznato. Napadač je čak prijetio djevojkama da su ih tukli prošle godine na Prideu i da će ih opet tući, i to sve u prisutnosti policajaca, koji nisu reagirali na njegove prijetnje. Kada je jedna od djevojka prigovorila policajcima zašto to dopuštaju, policajac ju je odgurnuo tako da je pala.

>> Rezime Gay pridea: 73 privedenih, 60 prijavljenih

Otišle su u policijsku postaju kako bi prijavile napad, ali su ih policajci omalovažavali i nisu ih ozbiljno shvaćali kada su rekle da se radi o zločinu iz mržnje. Djevojci koja se žalila na ponašanje policajaca koji su došli na očevid policajac je zaprijetio da će joj 'opaliti trisku', poručuju iz Iskoraka.

Dvije djevojke su zbog zadobivenih ozlijeda zatražile liječničku pomoć. Pravni tim Iskoraka podnio je dvije tužbe, jednu protiv sramotnog postupanja policijskih službenika,a drugu protiv napadača zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja, prijetnje i razbojništva a sve u vezi sa zločinom iz mržnje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene