Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neznatno pojeftinjenje

Nakon sedam tjedana: Cijene goriva idu dolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portal cijenegoriva.info doznaje kako bi od sljedećeg tjedna spremnici naših limenih ljubimaca trebali biti jeftiniji.

Nakon sedam tjedana neprekidnog rasta, cijene goriva u Hrvatskoj idućega tjedna napokon bi mogle pasti. Prema informacijama portala cijenegoriva.info spremnik benzina od 50 litara trebao bi biti jeftiniji za jednu kunu, dok bi spremnik dizela od 50 litara trebao biti 4 kune jeftiniji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Požurite na pumpu Vlada donijela odluku: Od utorka rastu cijene goriva Slika nije dostupna Nove cijene Malo olakšanje za vozače: Od danas nove cijene na benzinskim postajama

Gorivo je sve skuplje, ali pomoću jednog trika možete ga točiti tamo gdje je najjeftinije

Još u utorak je portal cijenegoriva.info najavio mogućnost stabilizacije cijena s obzirom na kretanje cijena nafte na svjetskim tržštima, kao i nepovoljnog kretanja tečaja dolara i kune. Naime, u posljednjih mjesec dana cijena sirove nafte pala je 8,5 posto. Istovremeno, dolar je ojačao 6,6 posto u odnosu na kunu.

Dakle, razlika je dva postotna boda, a bazna cijena benzina (to je cijena bez PDV-a i trošarina) bi mogla s idućim pojefinjenjem biti 0,4 posto manja. Dakle, po ovom izračunu ima još prostora pojeftinjenju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene