Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupno 12

Slovenija: Pet novih slučajeva svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski zavod za zaštitu zdravlja potvrdio je da je u petak popodne testovima potvrđeno pet novih slučajeva svinjske gripe, pa se tako ukupni broj do sada zabilježenih slučajeva u Sloveniji popeo na 12.

U četiri od pet popodne potvrđenih slučajeva riječ je o osobama koji su nedavno boravile u inozemstvu i tamo su se zarazile, dok je kod pete osobe do zaraze došlo u Sloveniji, što je do sada prvi 'domaći' slučaj prijenosa virusa sa oboljele na do tada zdravu osobu. U svim današnjim slučajevima riječ je o mlađim osobama, a bolest je, kako tvrde u IVZ-u, blažeg oblika, pa pacijenti nisu hospitalizirani nego su uz terapiju i savjete kako se trebaju ponašati upućeni na kućno liječenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojka se popela na četiri U Sloveniji dva nova smrtna slučaja od H1N1 Slika nije dostupna Prva komplikacija u Sloveniji Slovenki nakon cijepljenja protiv gripe zastalo srce

Čile: Svinjskom gripom zaraženo još dvoje ljudi

Čileanske vlasti potvrdile su kako su u toj zemlji od svinjske gripe preminule još dvije osobe čime se broj umrlih popeo na 19. Jedan smrtni slučaj zabilježen je na jugu zemlje u gradu Puerto Montt, a drugi u glavnom gradu Santiagu. Na jugu je preminuo 36-godišnji medicinski tehničar koji se zarazio u bolnici, dok je u Santiagu preminuo 38-godišnji vozač kamiona.

>> Svinjska gripa stigla u Hrvatsku!

Do sada se virisom H1N1 u Čileu zarazilo 7.342 osoba i kod većine je bolest zabilježena u blažem obliku, dok je samo 3.8 posto oboljelih zadržano u bolnici. Prvi slučaj svinjske gripe u Čileu je zabilježen sredinom svibnja. (Hina)

Strahujete li od zaraze svinjskom gripom?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene