Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša statistika

Nakon pada BDP-a pala i industrijska proizvodnja za 5,5 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije prošlo ni tjedan dana od objave da je BDP pao za 2,1 posto a Državni zavod za statistiku objavio je podatke o padu industrijske proizvodnje od 5,5 posto.

Iako iz Vlade najavljuju da će se pad BDP anulirati u trećem tromjesječju, ovi podaci najavljuju da bi se ipak pad BDP-a mogao nastaviti.

Pročitajte i ovo Drvo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Nije mu bilo spasa Smrt u šumi: Stablo palo na muškarca i na mjestu ga ubilo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Podaci o padu industrijske proizvodnje u Hrvatskoj odnose se za razdoblje od srpnja 2012. godine, u usporedbi sa srpnjem 2011. godine.

U srpnju 2012., u odnosu na lipanj 2012., Trajni proizvodi za široku potrošnju veći su za 6,3 posto, Energija je veća za 4,3 posto, Kapitalni proizvodi veći su za 0,2 posto, dok su Intermedijarni proizvodi manji za 3,1 posto i Netrajni proizvodi za široku potrošnju manji su za 0,1posto.

>> Najveći pad u dvije godine: BDP pao za 2,1 posto!

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Republici Hrvatskoj u srpnju 2012., u usporedbi s lipnjem 2012., bilježi rast za 1,1posto.

Ukupno je u prvih sedam mjeseci ove godine industrijska proizvodnja pala za 6,1 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene