Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U drugom kvartalu

Najveći pad u dvije godine: BDP pao za 2,1 posto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugom kvartalu 2012. hrvatsko gospodarstvo bilježi pad od 2,1 posto.

Prva procjena pokazuje da je tromjesečni bruto domaći proizvod u drugom tromjesečju 2012. realno manji za 2,1 posto u odnosu na isto tromjesečje 2011., izvijestio je Državni zavod za statistiku.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Ilustracija Nešto sporiji rast Hrvatsko gospodarstvo u drugom tromjesečju poraslo 2,7 posto

'Ne krivimo okolnosti, ova Vlada radi, ne plače. Rezultati će stići', citirala je Vlada premijera Milanovića na svom Twitteru. Naime, premijer Zoran Milanović danas boravi u Rijeci, a prije službene objave rezultata rekao je kako pad gospodarstva nije ništa čudno jer je takva slika u čitavoj Europi. 'Ova situacija dobro dođe političkim varalicama i lažnim prorocima', rekao je premijer referirajući se na loše gospodarsko stanje u Europi i kod nas.

>> Milanović: Ova situacija dobro dođe političkim varalicama i lažnim prorocima!

Pad u drugom kvartalu najveći je od drugog tromjesečja 2010. godine, kada je BDP potonuo 2,5 posto, ali i nešto manji nego što se očekivalo.

Podsjetimo, BDP je bio pao i u prvom tromjesečju 2012., kada je bio realno manji za 1,3 posto u odnosu na isto tromjesečje 2011. Industrijska proizvodnja u prvoj polovici ove godine, u usporedbi s prvom polovicom prošle godine, pala je za 6,3 posto. Što se tiče izvoza, kada usporedimo prva tri mjeseca ove godine s proljećem, BDP nam pada za 5,8 posto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene