Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvreda do uvrede

Nakon čestitanja Kolindi na pobjedi protiv 'četničke struje', glumac je sad napao kolege!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glumac Božidar Alić zatražio je u subotu od Hrvatskog društvu dramskih umjetnika (HDDU) da ga trenutačno izbrišu iz članstva, nakon što se HDDU prije dva dana ogradio od Alićevih izjava u izbornoj noći u Izbornom stožeru novoizabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, nazivajući ih uvredljivim.

"Zahtijevam trenutno brisanje iz tog Vašeg Udruženja i to pismenim putem, kako bih iz moje pismohrane mogao i to predočiti javnosti", navodi Alić u javno objavljenom pismu Hrvatskom društvu dramskih umjetnika.

Pročitajte i ovo Ulf Kristersson i Recep Tayyip Erdogan sastanak u Vilniusu Glavni tajnik NATO-a sazvao sastanak Erdogana i Kristerssona: "Važno je da sljedeći tjedan imamo pozitivan ishod" Ilustracija Idite u miru Nijemci masovno "bježe" iz Katoličke Crkve. Prošle godine ispis je tražilo više od pola milijuna ljudi

Podsjećamo, u izbornoj noći iz stožera Grabar Kitarović, 11. siječnja, Božidar Alić je, među ostalim, u izjavi za javnu televiziju, zahvalio Bogu na izbornoj pobjedi Grabar-Kitarović protiv, kako je rekao "udbaške, srbofilske i četničke struje".

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika u četvrtak se ogradilo od te izjave svoga člana, Božidara Alića. U priopćenju koje je potpisao predsjednik HDDU-a Boris Svrtan navodi se kako se to društvo "duboko protivi govoru nacionalne netrpeljivosti, uvredama i svakoj netoleranciji".

VIDEO Grabar Kitarović dodatno pojasnila svoju izjavu o Srbima u Hrvatskoj

U odgovoru na te ocjene iz HDDU-a Božidar Alić naveo je, uz ostalo, da osobno "stoji iza svakog izgovorenoga slova, kao što stoji iza svog života, te svih odigranih, mahom glavnih uloga, u svim medijima i govornim područjima poput njemačkog, engleskog, talijanskog i materinskog hrvatskog", dodavši da o tome (mnogi) članovi HDDU-a mogu "samo sanjati nikad dosanjani san".

Alić navodi i da se HDDU "odavno ogradio od hrvatskog puka".

"Kazališta Vam zjape prazna, nitko ne gleda Vaše pribedaste, sramotne sapunice i nepismene filmove. Nitko ne pamti vaša imena. Ni po čemu. Uistinu ste se dobro ogradili", kaže u pismu HDDU Božidar Alić, u kojem su navedene i pogrde na račun toga društva.

Napominje i da je dragovoljac Domovinskog rata, te ističe kako zahtijeva trenutačno brisanje iz, kako je rekao, "sramotnog članstva" u HDDU - i to pismenim putem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene