Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I u policiji

Najviše diskriminacije u Hrvatskoj ima u području rada i zapošljavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je objavljeno izvješće UNDP-a i Ureda pučkog pravobranitelja o diskriminaciji u Hrvatskoj.

Prema izvješću UN-a danas objavljenom od strane pučkog pravobranitelja, diskriminacija u Hrvatskoj najraširenija je u području rada i zapošljavanja , zatim zdravstvene zaštite, pravosuđa i u postupanju policije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Ova djeca ne smiju u zagrebačke vrtiće: "To je čista diskiminacija!" Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Čak u 63 % slučajeva diskrimanacija se očitovala upravo na području rada i zapošljavanja.

>> Okrugli stol 'Homofobija je diskriminacija'

Najučestalijim razlozima za diskriminaciju pokazali su se socijalno porijeklo i imovinsko stanje.

Novi podaci uspoređivali su se s onima od 2009. godine, s obzirom na to da je tada donesen Zakon o suzbijanju diskriminacije, no nažalost, pokazalo se da se situaciju u ove 3 godine nije znatno popravila. Ljudi i dalje ne znaju kome bi prijavili diskriminaciju.

U Sabor ide novi Zakon o pučkom pravobranitelju, na što se osvrnuo i sadašnji pravobranitelj Jurica Malčić, rekavši kako se nada da će prema novom zakonu novi pučki pravobranitelj imati više alata i mogućnosti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene