Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barbarstvo na djelu

Najoštrije osude gnusnog čina: 'Nećemo trpjeti ovaj udar na vrijednosti što ih svi dijelimo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učinit ćemo sve kako bismo pronašli, uhitili i izveli pred sud počinitelja ili počinitelje tog sramotnog čina, rekao je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.

Više stotina grobova oskvrnuto je na židovskom groblju u Sarre-Unionu, na istoku Francuske, rekao je u nedjelju francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve, 'najoštrije' osudivši taj 'gnusan čin'.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

'Republika neće trpjeti ovaj novi udar na vrijednosti što ih dijele svi Francuzi', rekao je Cazeneuve, ne navodeći druge pojedinosti o tom događaju.

'Učinit ćemo sve kako bismo pronašli, uhitili i izveli pred sud počinitelja ili počinitelje tog sramotnog čina', dodao je.

Napadi u Kopenhagenu: Napadač identificiran kao Omar el-Hussein

Po ministrovim riječima, 'nikakvo nasilje, nikavo izražavanje nepoštovanja i mržnje potaknute bilo kakvim oblikom rasizma i vjerske nesnošljivosti neće oslabiti našu odlučnu želju da živimo zajedno u slobodi'.

Ovo nije prvi put da je židovsko groblje u Sarre-Unionu na meti vandala. 1988. bilo je prevrnuto šezdesetak židovskih nadgrobnih spomenika, a 2001. su uništena 54 groba.

Neumorna borba protiv antisemitizma

Nešto više od mjesec dana nakon napada na židovsku trgovinu u Parizu, Cazeneuve je u nedjelju otputovao u Kopenhagen kako bi odao počast žrtvama napada na kulturni centar gdje se održavala rasprava o slobodi govora i na sinagogu.

Danska policija ubila muškarca koji stoji iza dva napada

Predsjednik Francois Hollande obećao je u nedjelju navečer da će 'učiniti sve' kako bi se 'pronašli i kaznili počinitelji tog gnusnog i barbarskog čina'.

'Predsjednik Republike najoštrije osuđuje profanaciju židovskog groblja u Sarre-Unionu u Donjoj Rajni. Sve ćemo učiniti kako bismo što prije pronašli i kaznili počinitelje tog gnusnog i barbarskog čina. Francuska je odlučna da će se neumorno boriti protiv antisemitizma i onih koji žele zadati udarac vrijednostima Republike', ističe se u priopćenju Elizejske palače. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene