Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi sportski ribolov

Najbolji svjetski ribolovci u Hrvatskoj okupit će se od 8. - 14. rujna u Međimurju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetsko prvenstvo okupit će najbolje svjetske ribolovce u sportu koji okuplja veliki broj zaljubljenika u ribolov.

Hrvatska, točnije Međimurje, od 8. do 14. rujna bit će domaćin 61. Svjetskog ribolovnog prvenstva u ribolovu udicom na plovak. Na natjecanju koje će biti održano na odvodnom kanalu Hidroelektrane Donja Dubrava između Svete Marije i Donje Dubrave sudjelovat će preko 300 natjecatelja iz više od 40 država sa svih kontinenata. Očekuje se da će u dane prvenstva taj dio Hrvatske ostvariti 20 000 noćenja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanski ribolovac Jezivo stvorenje pronađeno u rijeci, zovu ga "riba vampir" Ilustracija nadala se nečem drugom VIDEO Neočekivan ulov gradonačelnice: Lovila jastoge pa u nevjerici gledala što je izvukla

PORCIJUNKULOVO 2014. - Jubilarna 50. godišnjica najboljeg od Međimurja

Hrvatska je dobila domaćinstvo prvenstva u konkurenciji Portugala, Francuske i Poljske, ne samo zbog velikog broja registriranih ribolovaca, kojih ima kao i nogometaša, već i zbog ispunjenja svih kandidacijskih uvjeta, prije svega organizacije te smještaja natjecatelja i posjetitelja.

Direktor hrvatske reprezentacije i predsjednik Međimurskog ribolovnog saveza Zoran Pfeifer kazao je kako je sve spremno za početak prvenstva. 'Popunili smo sve smještajne kapcitete u sjevernom dijelu Hrvatsku za drugi tjedan u rujnu', naglasio je i dodao kako su organizaciju prvenstva poduprle jedinice lokalne samouprave jer je ovo odlična šansa za promociju naše zemlje, ali i njezinih turističkih potencijala, što posebno vrijedi za kontinent. Smatra kako je prvenstvo ujedno i prilika za daljnju popularizaciju ribolova koji u posljednje vrijeme u Hrvatskoj, ali i svijetu doživljava svoj boom.

Ribolov udicom na plovak jedan je od najraširenijih načina ribolova koji u svijetu prvilači veliki broj ribiča na stajaćim i tekućim vodama.
Pokrovitelj Svjetskog prvenstva je Predsjednik Republike dr. Ivo Josipović. Svjetsko prvenstvo bit će otvoreno u međimurskom gradu Prelogu 11. rujna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene