Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerovali ili ne... ?!

BIZARNI PREDMETI Hrvatski se sudovi bave i Popajom, Snjeguljicom...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Popaj, Snjeguljica, pas Medo... Ova imena zvuče kao da su iz bajki, no svi oni našli su se na dnevnom redu hrvatskih sudova.

O Popaju i Snjeguljici nedavno je odlučivao Visoki prekršajni sud u Zagrebu, i presudio da ih Stjepan Pavleković iz Lepoglave nije koristio kako bi promovirao opojne droge. Zbog pojedinih slika hrvatsko pravosuđe zaključilo je da Pavleković promovira opojne droge. Bezazlena objava Snjeguljice i Popaja s konopljom na Facebooku, koštala ga je 1.000 kuna. No, nakon skoro godinu dana - obrat. Visoki prekršajni sud u Zagrebu ukinuo je presudu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Apsurdnost pravosuđa Sutkinja krala po dućanima, druga primala mito: Obje i danas primaju pola plaće da ne rade Zdravko Mamić mito i korupcija Mamić predsjedniku suda dao sat od 15.000 eura: "Htio sam ga imati na svojoj strani"

'To je tolika glupost bila crtane junake osuđivati, zbog neke zelene biljke za koju uopće nitko nije utvrdio da liči na indijsku konoplju, a kamoli da je indijska konoplja' kazao je Stjepan Pavleković.

Najpoznatiji lajavac opet u središtu pozornosti

Stjepan pojašnjava da na temelju slika sud nije mogao utvrditi radi li se o indijskoj ili industrijskoj konoplji, jer su one gotovo identičnog izgleda. Zbog svega je odveden i na obavijesni razgovor u policiju.

'Društvo je bilo kod mene, torta, meso na stolu. Gemišti zagorski. Odjednom prijatelj kaže da ide policija. Kažu - zlouporaba droge, ja kažem - kakva zlouporaba, ja i droga, Paganini i nogomet', priča Pavleković.

Slučaj bi trebao ići na ponovljeno suđenje, ali kako nema novih dokaza, Stjepan smatra da za to neće biti potrebe.

A kakvim se sve bizarnim predmetima bave naši sudovi dokazuje i slučaj 'bećarac', Branimira Čolakovića iz Valpova. Stihovi 'Mala moja, ti u plavoj bluzi, priđi bliže pa mi se naguzi' ipak ga nisu koštali zatvora, ni novčane kazne. Sud je ustanovio da prekršaja nije bilo, jer se nije moglo utvrditi je li se Čolaković spornim stihovima uopće obratio policajki Mariji Iličić.

I dok Stjepan i Branimir mogu mirno spavati, isto tako lajati ne može pas Medo. Susjeda se žali da njegovo glasno lajanje - šteti njezinom zdravlju. O tome će ipak na kraju odlučiti - hrvatsko pravosuđe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene