Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi William Enghdal

Nafta je obnovljivi izvor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mislite da je gorivo skupo zato što ga nestaje? To je ono u što nas naftne kompanije žele uvjeriti kako bi manipulirale nama...

...tvrdi to najpoznatiji geopolitički analitičar Wiliam Engdahl!
 

Pročitajte i ovo Provjereno; ilustracija - 2 Večeras u Provjerenom Dan mu počinje provjeravanjem ulja i vode u autobusu: Ante Ledenko nije običan knjižničar Provjereno: Bibliobus - 5 Na kotačima Svaki dan vozi stotine kilometara, ali nije profesionalni vozač: Pogledajte zašto se Anti djeca najviše vesele

Njegova teorija kako je crno zlato neograničeno, odnosno obnovljiv izvor- srušila bi same temelje moderne ekonomije. I zato se, kaže, neovisna istraživanja- namjerno zataškavaju.

'Današnje cijene nafte nemaju nikakave veze sa ponudom i potražnjom. Ona je zapravo formirana od strane bankarskih kartela' tvrdi Enghdal i nastavlja 'ako kontroliraš naftu, možeš kontrolirati čitave nacije'.

Enghdal tvrdi kako nafta zapravo 'ne dolazi od umrlih dinosaura, algi ili biljaka, nego je nafta  stvorena u velikoj pećinci u jezgri Zemlje. Ugljikovodici su potisnuti kroz pukotine u Zemljin plašt,taj granitni prsten oko Zemljine jezgre, i kroz pukotine migracijskim kanalima prolaze prema gore, a ne dolaze od mrtvih životinja koji su potisnuti prema dolje'.

Američke potrebe za naftom trenutno dvostruko premašuju njihovu proizvodnju, no u Saudijskoj Arabiji primjerice, situacija je obrnuta.
 

Prema procjenama, Amerikanci će prvi ostati bez svojih izvora, što objašnjava borbu za premoć nad područjima bogatim naftom.
 

Politolog Vlatko Cvrtilla tvrdi kako je 'u današnju cijenu nafte  ugrađeno jako puno straha, straha od nasilja, straha od prestanka dotoka nafte na svjetsko tržište, straha da ce se ograničiti dotok nafte nekim područjima u svijetu'.

Kako stvari sada stoje,krupni kapital je sila  koja drobi inteligenciju svake vrste.

Ratovi za premoć nad naftom, mogli bi svijet uništiti i prije nego nafte nestane. Istovremeno, ideja da je crno zlato neograničeno, srušila bi same temelje moderne ekonomije.

Više o mitovima i ratovima za naftu pogledajte u prilogu!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene