Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za primirje

Nadbiskup Puljić traži prekid medijske prepirke o zdravstvenom odgoju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup se susreo s predsjednikom Josipovićem. Izrazio je žaljenje što u pogledu zdravstvenog odgoja nije došlo do dijaloga. S Josipovićem je popričao i o Franji Tuđmanu.

Crkva podupire zdravstveni odgoj, ali je protiv ovakvog modula o spolnom odgoju, izjavio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup Želimir Puljić nakon susreta s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem te se zauzeo za dogovor nadležnih komisija i prestanak prepirke preko medija o tom pitanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna građanska dužnost Nadbiskup Puljić preporučio vjernicima koga da biraju na europskim izborima Slika nije dostupna "nova vrsta ideologije" HBK opet protiv Istanbulske konvencije: "Kad je očiste, mi ćemo je podržati"

>> 'Zdravstveni odgoj je napad na obitelj'

Jedna od tema razgovora bio je i zdravstveni odgoj, osobito ozračje koje je stvoreno "medijskom promidžbom ili antipromidžbom", izjavio je nakon susreta za Katolički radio mons. Puljić kojega je predsjednik Josipović primio danas u svom uredu. Bio je to njihov prvi službeni susret otkako je mons. Puljić preuzeo dužnost predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, a dogodio se na Josipovićev prijedlog.

Nadbiskup je bio upitan i za komentar predsjednikove novogodišnje poslanice u kojoj je on pozvao na rasprave, dijalog, pa čak i javne konfrontacije o nizu važnih društvenih pitanja, među kojima je i zdravstveni odgoj.

"Dobro je učinio. To je njegova uloga. Nama je žao da do dijaloga nije došlo. Susrete smo tražili još prije dva i pol mjeseca, i ne samo radi ove teme. Ali i ja sam pokrenuo neke inicijative i u tijeku je priprema sastanka komisija da se razgovara i o tim stvarima", odgovorio je novinarima Puljić.

'Razgovarali smo i o Tuđmanu'

S predsjednikom Josipovićem je, kaže, razgovarao i o predsjedniku Tuđmanu koji ga je na Pantovčaku primio prije 14 godina. "Razgovarali smo i o dr. Tuđmanu. Vidim da on (Josipović) kao legalist poštuje prvoga predsjednika. Štoviše, vrlo sadržajno pismo poslao je za njegov simpozij u Zadru", rekao je Puljić.

Susret, dodao je, "nije imao unaprijed razrađene protokolarne teme", ali je bio "vrlo otvoren i jasan". "Predsjednik zna svoju službu, obnaša ju vrlo korektno te uvažava različitosti u društvu", naglasio je.

Nakon sastanka, Ured predsjednika je poslao priopćenje u kojemu piše da su Josipović i Puljić tijekom susreta razgovarali 'o nekim aktualnim aspektima odnosa države i Katoličke crkve poput pitanja funkcioniranja Vojnog ordinarijata, rješavanja pravnih i imovinskih pitanja, očuvanja sakralne i kulturne baštine te o potrebi i primjerima ekumenske i međureligijske komunikacije u hrvatskom društvu'.

'Također, dotaknuli su i aktualnu temu zdravstvenog odgoja te se složili da dobra volja, strpljivost, odgovornost i iskrena spremnost na razgovor jesu temelj komunikacije u područjima političkog života i civilnog društva', navodi se u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene