Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Biskup Pozaić:

'I nacisti su na vlast došli putem izbora, Hrvatskoj treba nova Oluja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić na tribini o zdravstvenom odgoju rekao je da su Hrvatskoj potrebne nova Oluja i lustracija. Kaže da je i nacizam došao na vlast demokratskim izborima, a aktualnu je vlast optužio da nas želi uvaliti u 'moralni kaos'.

Ne stišava se bura oko zdravstvenog odgoja. S njegovim uvođenjem, četvrtim modulom koji govori o spolnosti, ne slažu se ni zagrebačke braniteljske udruge.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomoć učiteljima i nastavnicima Pročitajte što piše u priručnicima za nastavu zdravstvenog odgoja Slika nije dostupna Kritike ih motivirale Jovanović predstavio zdravstveni odgoj: 'Roditelji nemaju pravo držati djecu u neznanju'

Poručuju da je to napad na obitelj, jer ministar obrazovanja Željko Jovanović nije zatražio javnu raspravu u kojoj bi se roditelji izjasnili o trenutačnom modelu zdravstvenog odgoja.

S time se slaže pomoćni zagrebački biskup mons. Valentin Pozaić, koji smatra da je zdravstveni odgoj u škole uveden na prevaru, bez znanja javnosti.

'Treba ispraviti nepravdu koja je učinjena na početku ove školske godine, mjesec dana nakon što je škola počela i treba vratiti natrag i isključiti. Ako nije moguće razgovorom to se može onda i sudskim postupkom', rekao je Pozaić u izjavi za Novu TV.

>> Udruga nastavnika: Stvarni problemi su škole bez krede i papira

Tijekom svog izlaganja na tribini, biskup je rekao da 'neokomunistička i liberalno-fašistička kulturno-antropološka revolucija ne poznaje čovjeka kakav je bio do sada te čovjek postaje stroj za udovoljavanje seksualnih potreba i ne poznaje ni ljubav, ni zaljubljenost, ni čistoću, ni vjernost, ni žrtvu, a ni solidarnost'.

Po njegovim riječima, i nacizam je na vlast došao putem demokratskih izbora. 'Treba upozoravati i na sličnost s komunizmom u Hrvatskoj danas', ustvrdio je Pozaić dodajući kako 'nakon ukaza uvedene revolucije odgoja', više nema muško i žensko i više nema spola, već postoji samo rod, proizvoljni izbor začudne ideologije.

'Bog je stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu'

'Zaboravljaju da je Bog stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu', rekao je Pozaić za autore Kurikuluma, a ministra Jovanovića je optužio da uvodi šarlatanstvo. 'Ministar Jovanović ponavlja iste bedastoće i ne pogleda se u ogledalo savjesti', poručio je Pozaić dodajući kako nas je aktualna vlast već dovela u ekonomsko smeće, a sada nas žele uvaliti i u moralni kaos.

Djeca nisu vlasništvo države, bila ona, kako je kazao, 'demokratska' ili 'demonkratska'. Dodao je kako je u ovom slučaju mogućnost izbora nedopustiva, a sve se to radi u ime partijske demokracije. 'Hrvatskoj je potrebna nova Oluja i lustracija', zaključio je pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić.

'Smatramo da je zdravstveni odgoj, to jest četvrti modul napad na obitelj', rekla je Rozalija Bartolec, predsjednica udruge udovica Domovinskog rata. (A.P./D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene