Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija na Trgu

Načelnik zagrebačke policije: Ispričavam se, obijest nije jedini motiv napada na Trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek zagrebačke policije građanima je uputio ispriku zbog svoje izjave na konferenciji za novinare o eksploziji na Trgu bana Jelačića. Tada je rekao da je motiv napada obijest.

Načelnik zagrebačke Policijske uprave Goran Burušić ispričao se danas javnosti zbog izjave na nedavnoj press konferenciji o detonaciji na Trgu bana Jelačića, na kojoj je naveo obijest kao motiv za taj čin.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji

>> 'Motiv je OBIJEST! Od lagodnog života nisu znali što bi sa sobom!'

 

'Točno je da sam izjavio kako se radilo o obijesti počinitelja, a što je u javnosti dovelo do zaključka kako je to bio jedini motiv za počinjenje ovog djela. Ispričavam se javnosti zbog te nedorečenosti, no u trenutku davanja izjave nisam niti želio, niti smio prejudicirati postojanje i nekih drugih motiva koji su još uvijek predmet istraživanja, a što sam dao naslutiti kada sam govorio da je to jedan suludi čin', navodi Burušić u priopćenju za javnost.

'U svakom slučaju, ta okolnost ni na koji način ne utječe na postojanje svih konstitutivnih elemenata kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, dogovor za počinjenje kaznenog djela (njih petorica) te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i pomaganje u počinjenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (jedan počinitelj), za koja su prijavljeni počinitelji nadležnom državnom odvjetništvu', zaključuje u priopćenju načelnik PUZ-a Burušić.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene