Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija o 'bombašima':

'Motiv je OBIJEST! Od lagodnog života nisu znali što bi sa sobom!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestorka je dobila mjesec dana pritvora. Otac (58) jednog od mladića osumnjičen je da ih je podučio kako postaviti i aktivirati eksplozivnu napravu. On to opovrgava. Evo još detalja!

Zagrebačka policija je sinoć svoj dio posla u ovom slučaju završila, a u 11 sati održati konferenciju za novinare na kojoj su izvjestiti o rezultatima kriminalističkog istraživanja.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Motiv: Obijest!

Kao motiv postavljanja i aktiviranja eksplozivne naprave policija je navela: obijest! 'Radi se o suludoj ideji pojedinaca koji od lagodnog života nisu znali što bi sa sobom', kazali su u policiji.

>> Odvjetnik 'bombaša': To je katastrofalno koliko su nezreli i koliki su KRETENI!

Osumnjičeni su sve dogovorali još krajem prošle godine u Vodicama kada je otac (58) koji je sa sinom sudjelovao u čitavoj akciji, nabavio 3 komada vojno formacijskog visokobrizantnog eksploziva te ih obučio kako da ga postave i aktiviraju.

Otac jednog od osumnjičenih opovrgava optužbe. Njegov odvjetnik Mate Matić rekao je da je njegov branjenik dao iskaz i da demantira optužbe.

Uhićenu šestorku policija je ispitivala sinoć do kasno u noć, a svoje iskaze mladići su dali tužiteljstvu. Određeno im je mjesec dana pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Šestorica muškaraca osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kazneno djelo dogovor za počinjenje kaznenog djela (njih petorica), kazneno djelo nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljana oružja i eksplozivnih tvari te pomaganja u počinjenju kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (sam 58-godišnjak). Jedan mladić je član Mladeži HDZ-a

Podsjetimo, u petak je uhićeno šest osoba koje se dovode u vezu s eksplozijom na Trgu bana Jelačića. Kako doznajemo od gradonačelnice Vodica Branke Juričev-Martinčev pet uhićenih je iz Vodica, jedan od njih je student povijesti pred diplomom, član mladeži HDZ-a i brat vatrogasca poginulog na Kornatima.

Mladići iz bogatih obitelji

Među njima je i sin poznatog građevinara sa šibenskog područja Ante Duvnjaka. 'Čujte dečki su nešto slavili, malo popili, ostalo im je nešto te pirotehnike od Nove godine i trebalo je to negdje potrošit. Eto, ja to ne odobravam, dapače, ali desilo se to što se desilo ali najvažnije je - a to mi je policija definitivno potvrdila, da to nema nikakve veze sa prethodne dvije eksplozije', rekao je Ante Duvnjak.

OIdvjetnik njegovog sina je poznati odvjetnik Ante Madunić koji je rekao da je njegov klijent opširno iznio svoju obranu.

Iako Ante Duvnjak vjeruje da se radilo o pirotehnici, upravo jedna od prvih stvari koje je pokazala krim istraga nakon eksplozije jest da se definitivno nije radilo o pirotehnici.

>> Eksplozija na Trgu nije bila pirotehnika!

>> Šestero uhićenih zbog eksplozije na Trgu bana Jelačića!

Vodičani su u šoku zbog ovih informacija, a gradonačelnica osuđuje ovaj čin svojih mladih sugrađana.

Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, petorica osumnjičenih krenulo je na vjenčanje u Široki Brijeg te su uhićeni u Metkoviću i prevezeni u Zagreb na ispitivanje gdje se još uvijek nalaze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene