Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča dobila nastavak

Poruka u boci: Ušće Neretve postalo mjesto radnje jedne vrlo zanimljive priče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U travnju ove godine objavili smo priču o poruci u boci koja je iz daleke Kanade doplutala na ušće Neretve. Osam mjeseci kasnije, priča je dobila nastavak.

Matea Rezić je u travnju ove godine na ušću Neretve slučajno pronašla napuknutu bocu s porukom koja je 1985. godine poslana iz daleke Kanade. U poruci, koja je 28 godina plutala, pisalo je: 'Mary, ti si jedna divna osoba, nadam se da ćemo ostati u kontaktu. Rekao sam da ću ti pisati. Zauvijek tvoj prijatelj Jonathon. Nova Scotia '85'.

Osam mjeseci kasnije, Matei se putem Facebooka javio sin gospođe Pam Duggan koja je poruku napisala i bacila u more davne 1985. godine. U poruci joj je objasnio da je njegova majka iz zabave poruku napisala kada je njemu bilo tek godinu dana i bacila kod trajektnog terminala u Dartmouthu. Naglasio je kako Mary i Jonathon ne postoje, već da su izmišljeni likovi. 'Moja majka je voljela pisati takve poruke i bacati u more', napisao joj je.

Pročitajte i ovo Snijeg "Bravo, tata" Potez oca čije dijete je u bolnici postao hit u regiji: "Naježila sam se" Željka Markić, U ime obitelji Traže jednu stvar U ime obitelji poslalo pismo Plenkoviću, traže samo jednu stvar: "Nanosi štetu demokratskoj kulturi"

Plutala 28 godina: Do ušća Neretve stigla poruka u boci iz Kanade!

Naime, gospođa Pam i njezin sin su za ovu priču doznali preko jedne radio postaje koja je prenijela vijest o tome kako je u Hrvatskoj pronađena boca koja je prije 28 godina poslana iz Kanade. Matea, koja je slučajno pronašla poruku, nije se nadala da će doista uspjeti stupiti u kontakt s onim tko je poruku napisao ili s nekim kome je ona bila namijenjena.

'Vijest o pronađenoj poruci se proširila jako brzo i daleko. Javljali su mi se ljudi iz svih krajeva svijeta. Svaki put kad bi mi netko nov poslao zahtjev ili poruku mislila sam to je to, ali ništa. Tek nakon dva mjeseca, javila se Pam, vlasnica poruke. Na prvu nisam mogla vjerovati, pa sam bila malo i sumnjičava misleći da se netko šali. No, nakon dugog dopisivanja i objašnjavanja, nije bilo sumnje. Bila sam sretna i zadovoljna. Napokon sam sastavila cijelu priču, a mislila sam da neće imati kraj', kazala nam je Matea koja je pronađenu bocu poslala natrag gospođi Pam, iako su ona i njezin sin inzistirali da je zadrži.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene