Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivana žalba

Na presudu o izručenju Perkovića žalbu uložilo i Državno odvjetništvo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalba Državnog odvjetništva je iznenađujuća jer su u slučaju Perković zastupali njemačku stranu.

Na Županijskom sudu u Zagrebu došlo je do neočekivanog razvoja situacije nakon što je Državno odvjetništvo uložilo žalbu na presudu da se Josipa Perkovića izruči Njemačkoj!

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek Odbor za pravosuđe Glavna državna odvjetnica o Agrokoru nakon debakla s vještačenjem: "Nije moguće prognozirati ishod" Slika nije dostupna Dvije žalbe Vrhovni sud donio odluku o žalbama na izručenje Perkovića

Nobilo predao žalbu Vrhovnom sudu

U ponedjeljak je žalbu na presudu podnio Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo, što je bilo za očekivati, a i sam Nobilo je to najavio, no prilično iznenađenje je u utorak priredilo Državno odvjetništvo sa svojom žalbom na istu presudu.

Vrhovni sud sada ima rok od tri dana kako bi odlučilo o obje žalbe nakon čega će biti donesena konačna odluka o tome hoće li Josip Perković biti izručen Njemačkoj ili ne.

Žalba Državnog odvjetništva je iznenađujuća jer su u slučaju Perković zastupali njemačku stranu.

Dvoje profesora kaznenog prava u Zagrebu u kratkom su nam telefonskom razgovoru kazali kako je postupak državnog odvjetnika zakonit . Pred kameru, međutim ne žele. Član hrvatskog pregovaračkog tima pak smatra da državni odvjetnik koji zastupa i interes zemlje tražiteljice nije trebao podnijeti žalbu na odluku o Perkovićevoj predaji.

Što se tiče presude Zdravku Mustaču, na sud u Velikoj Gorici stigla je žalba od obitelji Đureković, no još se mora provjeriti je li žalba pravodobna, odnosno je li stigla u zakonskom roku koji je istekao u ponedjeljak u ponoć.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene