Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez velike buke

Na predloženi rebalans proračuna pristiglo pet amandmana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Vladin prijedlog rebalansa državnog proračuna u zakonskom je roku, danas do 10 sati, pristiglo pet amandmana, od toga tri amandmana Kluba HDZ-a, te po jedan amandman IDS-a te zastupnika HDSSB-a, doznaje se u Službi za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.

Potpredsjednik Vlade Ivan Šuker na kraju jučerašnjeg zasjedanja najavio je da će tri amandmana Kluba HDZ-a, koji su tehničke prirode, Vlada i prihvatiti. HDSSB-ovi zastupnici predlažu povećanje sredstava za subvencije poljoprivrednicima budući da je, kako navode u obrazloženju, zbog nastalih šteta u poljoprivrednoj proizvodnji upitna jesenska sjetva. HDSSB tako predlaže sveukupno povećanje u razdjelu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u iznosu nešto manjem od 578 milijuna kuna, a ta bi se sredstva, navode, trebala namaknuti smanjenjem iznosa sredstava u proračunu predviđenih u više državnih tijela (Sabor, Ured predsjednika, Vlada, Ustavni sud) te ministarstava.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor sa 77 glasova Sabor izglasao rebalans proračuna, vladajuće podržao i Hrelja: "Ja sam ubrzivač procesa" Hrvatski sabor Četverosatno izjašnjavanje Vlada odbila sve amandmane o rebalansu proračuna oporbenih zastupnika i klubova, dolazi i do promjene u zastupničkim redovima

>> Kosor: Nešto ćemo s bankama morati dogovoriti

IDS pak za izgradnju OŠ Veli vrh u Puli traži povećanje od 20 milijuna kuna u razdjelu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Osnovna škola Veli vrh u cijelosti je izgorjela u požaru u veljači 2008., a IDS amandmanom predlaže da se novac za dovršetak njezine izgradnje, koja je već u tijeku, osigura smanjenjem sredstava za Sigurnosno-obavještajnu agenciju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene