Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Trsatu

Na pokaznoj vježbi simulirali posljedice razornog potresa u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na području bivše vojarne na Trsatu u Rijeci, uz Sveučilišni kampus, danas je održana pokazna vježba zaštite i spašavanja u slučaju potresa.

Vježbu je organizirao riječki područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje radi demonstracije osposobljenosti dijelova sustava zaštite i spašavanja u Primorsko-goranskoj županiji.

Sudjelovalo je 80-ak članova postrojba Civilne zaštite, Hrvatske gorske službe spašavanja, Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, Županijskoga zavoda za hitnu medicinu i Crvenoga križa.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Potres u zaleđu Rijeke Nema mira Podrhtavanje tla u zaleđu Rijeke: "Tutnjava, poput grmljavine", "Vibrirao je pod"

>> Gori diljem obale, a u Rijeci gasila čak četiri kanadera

Simulirane su posljedice razornog potresa magnitude 6,9 po Richteru, s epicentrom sjeverno od Rijeke i pretpostavkom da je pogodio šire područje grada i izazvao katastrofalne posljedice, posebice u istočnom dijelu grada.

Demonstrirana je pripremljenost sudionika sustava zaštite i spašavanja Primorsko-goranske županije u tehnikama urbanog traganja i spašavanja, spašavanja s visina i iz ruševina.

Ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić izrazio je zadovoljstvo onim što je pokazano. Dinamika vježbe koja je predviđala postupno aktiviranje operativnih snaga pokazala je visoku razinu usklađenosti sudionika sustava zaštite i spašavanja na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, rekao je Perinić i ocijenio da Rijeka s im u vezi može biti pozitivan primjer drugim gradovima. To je prva vježba takvog tipa DUZS-a, a održavat će se i u drugim gradovima.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene