Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koliko dugo će ostati?

Na palači pravde u Vukovaru ponovno postavljene dvojezične ploče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ploče su skinute 23. rujna kada je obilježavan dan osnutka 204. Vukovarske brigade.

Na zgradi Palače pravde u Vukovaru, gdje djeluju Prekršajni, Općinski i Županijski sud, ponovno su postavljene dvojezične ploče sa nazivima institucija. Očekuje se da će uskoro dvojezične ploče ponovno biti postavljene i na zgradi Ureda državne uprave kao i ostalim državnim institucijama gdje trenutno nisu istaknute nikakve službene ploče.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

I ploče sa suda, kao i ostalih desetak, skinute su 23. rujna kada je obilježavan dan osnutka 204. Vukovarske brigade. Sve one skinute su u gotovo isto vrijeme jednom koordinaranom akcijom u gradu. Nakon što su skinute ploče su urudžbirane u Grad Vukovar te naslovljene na Gradsko vijeće od kojega se očekivalo da ih vrati ministarstvima kojima i pripadaju. Nekoliko dana poslije ploče je preuzela policija.

Prilikom skidanja dvojezičnih ploča par njih je i oštećeno među kojima i ona na zgradi PP Vukovar koja je 23. rujna u dva navrata oštećivana. Tom prilikom je i nekoliko osoba privedeno, a podignute su i kaznene prijave. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene