Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čudna priča s lošinja

Ravnatelj Županijske lučke uprave obećao da će na gradilištu stalno biti zaštitari. No brzo je uslijedilo iznenađenje...

A sada priča iz rubrike vjerovali ili ne. Mjesto radnje je uvala Mrtvaška u Malom Lošinju, a akteri priče ravnatelj Županijske lučke uprave i zaštitari. Iako nam se ravnatelj jučer pohvalio kako će zaštitari na gradilištu biti cijelo vrijeme, čini se da su kada su se naše kamere isključile dali petama vjetra.

"Zaštitari su tu i inače bili, jedino eto sada, kao i što sami vidite, tu su i biti će tu stalno. Tu je gradilište, to je ogromna investicija od 81 milijun kuna na ponos svih nas", govorio je jučer u Dnevniku Nove TV Filip Balija, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj.

Pročitajte i ovo Otkrivena velika mina u lošinjskom akvatoriju: Opsežna akcija u tijeku - 2 uklanjanje opasnosti FOTO Pogledajte kako izgleda velika mina kod hrvatskog otoka: Evakuirali stanovnike, akcija u tijeku Plaža Bačvice - 1 i gradilište i kupalište Morsku idilu uništavaju smrad i radovi: "Bageri će nas opkoliti sa svih strana"

No niti dva sata nakon što je s gradilišta otišla ekipa Nove TV stigao nam je video. Osoba koja je poslala video tvrdila je kako nema ni traga zaštitarima. Stoga smo nakon gotovo sat i pol odlučili otići i sami provjeriti kakva je situacija ne terenu.

Pročitajte i ovo Marija Bonić - 2 Umjesto zarade - imaju trošak Zbog radova ostali bez vode, ali ne i bez računa. Odgovor investitora ih iznenadio, a gdje curi - odmah otkrio reporter Dnevnika Nove TV

"Evo, trenutačno je nekih 36 minuta nakon ponoći. Video smo dobili prije nekih sat i pol dolazimo na gradilište provjeriti. Čuli smo i izjavu ravnatelja Županijske lučke uprave ovdje u Lošinju, on kaže da su ovdje cijelu noć. Idemo vidjeti", istražio je reporter Domagoj Mikić, koji nije pronašao nikoga s kim bi mogao razgovarati.

Krenuo je i prema kraju gradilišta, no zaštitara nije bilo nigdje. Niti na parkiralištu.

"I tako to očito biva. Poslali smo upit i Državnom inspektoratu. Zanimalo nas je što bi bilo da se netko od građana ovdje ozlijedi i treba li gradilište biti zatvoreno", izvijestio je reporter.

"Za vrijeme izvođenja radova na gradilištima se ne smiju nalaziti druge osobe osim radnika. Slijedom svega navedenog, izvođač, odnosno glavni izvođač radova odgovoran je za slučaj ozljeđivanja osobe koja nije radnik na gradilištu", odgovorili su iz Državnog inspektorata.

Ostaje nam vjerovati da će se odgovorni u ovoj priči konačno probuditi iz dubokog zimskog sna.

Domagoj Mikić vratio se i večeras provjeriti jesu li na gradilištu u uvali Mrtvaška zaštitari i je li gradilište ograđeno.

Reporter kaže kako na gradilištu nema zaštitara, a gradilište je otvoreno te su na njemu strojevi, bager, kamion, a na drugoj strani automobili "može se pretpostaviti od turista".

Mikić je danas kontaktirao i s Državnim inspektoratom, koji kaže kako na ulazu u gradilište mora biti tabla na kojoj piše da je zabranjen ulaz nezaposlenima, a svi koji uđu u gradilište trebali bi nositi zaštitnu opremu poput kacige.

"Ovdje to nitko ne kontrolira. Pitao sam danas i Županijsku lučku upravu u Malom Lošinju, poslao sam upit Primorsko-goranskoj županiji, ali i samom izvođaču, gdje su nestali zaštitari, ona dvojica momaka koja su bila jučer ovdje", izvijestio je Mikić. Odgovorio mu je jedino izvođač i uputio ga na investitora, koji nije odgovorio.

No nisu samo zaštitari problem. Reporter Dnevnika Nove TV otkrio je još jedan.

"Nakon nekih pet mjeseci shvatio se velik problem stanovnika otoka Ilovika, kojima je ovo najbliže mjesto da dođu i nastave svoj put prema Malom Lošinju. Netko je shvatio da oni sa svojim malim taksi-brodićima neće moći pristajati u novu trajektnu luku pa ih je danas primio i ministar Butković. Još uvijek se tu slažu kockice, nastoji se naći neki kompromis, ali najbesmislenija je u cijeloj priči pristupna cesta do trajektne luke", kaže Mikić i dodaje kako bi luka trebala biti gotova za 22 mjeseca, ali na pristupnim se cestama ne mogu mimoići dva automobila.

"Ostaje pitanje kako će primjerice autobus doći ovamo", rekao je Mikić i dodao kako prema informacijama koje ima pristupna cesta još nije ni u planu, a pitanje je i koliko će stajati osam kilometara ceste.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene