Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast krađa

Na djelu uhvaćena i časna sestra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U trgovačkim centrima muku muče s lopovima kojih je sve više. No malo je slučajeva da nestašni klinci kradu žvake ili čokoladice, a sve više onih koji tako popunjavaju svoj kućni budžet.

U jednom trgovačkom centru priznaju kako je šteta od krađa sve veća. Najstarija osoba koju su uhvatili imala je čak 86 godina. Kradu i umirovljenici i dobrostojeće kućanice i mladi. Jedni iz potrebe, drugi radi preprodaje. Krade se sve - od delikatesnog pršuta do kozmetike i foto-aparata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sama u samostanu VIDEO: Časna sestra četiri noći bila zarobljena u liftu Slika nije dostupna Navukla se Časnu sestru izbacili iz samostana zbog Facebooka

Kod mlađih osoba češće nailazimo na prave profesionalce koji pokušavaju ukrasti skuplju robu namijenjenu daljnjoj prodaji, poput fotoaparata, depilatora, cd-a i ostalog programa tehnike i pri tome se služe raznim vještim tehnikama krađe, poručuju iz jednog trgovačkog lanca.

Centri se štite kamerama i zaštitarima. No kad lopova i uhvate, ako je ukrao nešto jeftinije od 1.000 kuna policija mu ne može ništa. 'Prema tumačenju Vrhovnog suda manja vrijednost je do 1000 kuna. Za takvo kazneno djelo pokreće se privatna tužba. Zakon propisuje novčanu kaznu ili kaznu zatvora do 6 mjeseci', kaže Jelena Bikić iz PU Zagrebačke.

Šokira slučaj iz Osijeka. U jednom trgovačkom centru u krađi su, vjerovali ili ne uhvatili časnu sestru. U centru kažu da se ne zna kome je bilo neugodnije - njima ili časnoj koja je ukrala ogledalce.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene