Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se odluka

Muke po Saboru: Plenković pozitivan na koronavirus, odgađa se aktualac?

Sjednica Sabora - 2
Sjednica Sabora - 2 Foto: DNEVNIK.hr
S obzirom na to da je pozitivan na koronavirus, premijer Andrej Plenković ne može prisustvovati aktualnom prijepodnevu u Saboru.

Osim što ne sudjeluje na redovnoj sjednici Vlade jer je pozitivan na koronavirus, premijer Andrej Plenković neće biti prisutan ni na aktualnom prijepodnevu u Saboru.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović Povećala se vladajuća većina Zekanović ušao u HDS pa opalio po oporbi: "Svela se na ravnozemljaše i ljevičare koji ništa ne rade"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREŽIVLJAVANJE, A NE ŽIVOT Otvoreno pismo Andreju Plenkoviću: ''240.000 građana ima blokirane račune, a Vlada ih je zaboravila''

Naime, saborskoj je oporbi ponuđeno da odaberu između dolaska potpredsjednika Vlade s ministrima ili da se aktualac odgodi. Na odgodu su zasad pristali GLAS, SDP, Domovinski pokret i Socijaldemokrati, a ostali se moraju izjasniti do 15 sati.

Inače, Hrvatsaki sabor, među ostalim, obavlja i funkciju kontrole izvršne vlasti - Vlade Republike Hrvatske. Jedan od načina kontrole je i aktualno prijepodne, odnosno vrijeme kada zastupnici upućuju usmena pitanja Vladi RH.

Jandroković: "Ako su svi suglasni, aktualac 28. rujna"

Nakon što je objavljeno da je premijer Andrej Plenković pozitivan na koronavirus i da ne može biti na "aktualnom prijepodnevu", predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković predložio je da se, ako postoji suglasje svih klubova, ono odgodi za 28. rujna.

"Molim Vaše odgovore najkasnije do 15 sati kako bismo mogli prilagoditi rad Sabora novonastalim okolnostima", stoji u dopisu koji je Jandroković u srijedu uputio potpredsjednicima i klubovima zastupnika.

Izvijestio je da će ih, nakon što prikupi odgovore, do 17 sati informirati o mogućem novom dnevnom redu sutrašnje sjednice Sabora ili o imenima potpredsjednika i ministara koji će odgovarati na zastupnička pitanja na "aktualnom prijepodnevu".

Nakon dvomjesečne stanke, Sabor u četvrtak počinje redovno jesensko zasjedanje, a uobičajeno je da to učini 'aktualnim prijepodnevom' u kojemu premijer i ministri odgovaraju na zastupnička pitanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene