Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Barem za sada

Mrsić: Nećemo produljivati zakonsku dob za mirovinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska zasad neće produljivati zakonsku dob za odlazak u mirovinu. I dalje ćemo odlaziti u mirovinu sa 65 godina, rekao je ministar Mirando Mrsić u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na sastanku Vijeća EU za zapošljavanje i socijalnu politiku.

Ali, dodao je Mrsić, svi u EU imaju iste probleme zbog kojih će dugoročno biti potrebno mijenjati mirovinske sustave kako bi oni bili održivi.

Pročitajte i ovo Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko Slika nije dostupna Mirovinska reforma Oštre kritike na Vladin prijedlog: "Ministar i premijer ukrali su mirovine građana i postali grobari mirovinskog sustava"

'Europa stari i Hrvatska stari, produžuje se životni vijek građana, i mirovinski sustavi teško će se moći održati ovakvima kakvi su sada. Svi tragaju za pravim financijskim modelom koji će te sustave učiniti održivima. Uostalom, i mi u Hrvatskoj radimo to isto', rekao je Mrsić. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene