443003
443003
443003
443003
443003

Napad Mosta na Milanovića: 'Svjesno i namjerno iznosi neistinu'

  • , 11.07.2016., 20:54
  • Autor:
  • komentara

Most se osvrnuo na izjave Zorana Milanovića o datumu izbora.

 
 
 
 
Most o Milanoviću (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/dnevnik.hr)
Most o Milanoviću (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/dnevnik.hr)

Most nezavisnih lista na Facebooku se osvrnuo na izjave Zorana Milanovića o raspuštanju Sabora. Njihov status prenosimo u cijelosti:

'Prije dva dana predsjednik SDP-a ponovno je govorio o datumu izbora i rekao kako je njegova želja bila da se "Sabor raspusti 18. lipnja a na kraju će biti najranije 15. srpnja zbog interesa HDZ-a i MOST nezavisnih lista, to je bio njihov zadnji koordinirani čin".

Svjesno i namjerno predsjednik SDP-a iznosi neistinu. Točno je da je 15. srpnja kao datum raspuštanja Sabora dogovoren na zajedničkom sastanku članova Most-a i SDP-a, u vrijeme kada se HDZ još aktivno bavio svojim planovima o preslagivanju saborske većine i nije uopće razmišljao o novim izborima. Točno je da je SDP tražio da se Sabor raspusti odmah, ali tada bi izbori morali biti tijekom srpnja ili kolovoza.

‪#‎BašZato‬, Most se protivio izborima u ta dva ljetna mjeseca, jer bi to osjetno smanjilo odaziv birača i bilo bi protivno dobroj demokratskoj praksi kakva je uobičajena u razvijenim demokratskim državama.

Primjer koji govori u prilog stava Mosta:

Nedavno je austrijski Ustavni sud (1. srpnja) poništio rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora zbog nepravilnosti u brojanju glasova prispjelih putem pošte. Kako je mandat dosadašnjeg predsjednika istekao 8. srpnja zemlja je ostala bez šefa države (privremeno će tu dužnost obnašati tri predsjednika Nacionalnog vijeća iz tri stranke). No, bez obzira na to, novi drugi krug predsjedničkih izbora nije zakazan odmah, već će biti održan tek 2. listopada, po okončanju ljeta', napisali su.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se