Obavijesti Video Pretražite Navigacija
... ili potpisuju za raspuštanje Sabora

Most HDZ-u dao novi ultimatum: Imate rok do utorka u podne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako HDZ ne pristane na najnoviji uvjet Mosta da izabere novoga prvog potpredsjednika Vlade umjesto Tomislava Karamarka, 12 zastupnika Mosta će u utorak u podne potpisati zahtjev Zorana Milanovića za raspuštanje Sabora, doznaje 'Slobodna Dalmacija'.

Most se, piše Slobodna Dalmacija, uopće ne boji novih izbora. Dapače, mogu sutra ponovno na birališta uvjereni da će birači honorirati njihovu želju za boljom, pravednijom i sposobnijom hrvatskom vlašću.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Žele međutim, iscrpiti sve politčko-pravne mogućnosti kako građani Hrvatske njih ne bi okrivili za rušenje vlade i izazivanje prijevremenih izbora. Na tom tragu je i nedavna, pomalo već zaboravljena izjava Bože Petrova, koji je na zahtjev premijera Tihomira Oreškovića pristao povući se iz Vlade ako to učini i Tomislav Karamarko, premda osobno ne snosi teret nikakve afere.

U međuvremenu se dogodilo mnoštvo političkih obrata, a najnovija je nedoumica izbor Zdravka Marića za Oreškovićeva nasljednika.

Mostovci drže da je riječ o klasičnom spinu, odnosno blefu te da da Tomislav Karamarko, na ovakav način želi samo primiriti pobunjenike u vlastitim redovima, ali i privući nekog neodlučnog zastupnika do željenih 76 ruku.

Nije isključeno da u toj operaciji tipuje i na neke među dvanaestoricom zastupnika Mosta, koji su ostali lojalni Boži Petrovu. Međutim, sugovornik Slobodne iz Mosta ne boji se ovakve mogućnosti, jer je svih 12 zastupnika Mosta jedinstveno. Nećemo se 'prodati', potvrdili su, uostalom i na posljednjoj sjednici Sabora sloganom 'Obraz nije na prodaju'.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene