Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred koruškim istražnim povjerenstvom

Sanader mora odgovoriti na pitanja o 'slučaju Hypo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanader bi danas u 13 sati videovezom iz pritvora trebao dati iskaz koruškom istražnom povjerenstvu u Klagenfurtu o 'aferi Hypo'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga oko Sanadera Granić: Sve o Hypo kreditu '95. sam rekao DORH-u Slika nije dostupna Novi nalog DORH-a Istraga protiv Sanadera zbog uzimanja provizije

Istražno povjerenstvo koruškog parlamenta koje već duže vrijeme istražuje malverzacije u poslovanju Hypa želi ispitati bivšeg hrvatskog premijera, a austrijski mediji prenose da se sumnja da se Sanader okoristio u poslovanju s koruškom bankom koja je razgranala poslovanje u jugoistočnoj Europi, uključujući i Hrvatsku.

>> Zbog 'pranja novca' uz Sanadera se istražuje barem još jedna osoba

>> Sanader s odvjetnicima razgovarao 2 i pol sata

'Mnogo je pitanja, koja mu želimo postaviti. Jedno od njih se tiče političkog utjecaja u Austriji, ali i Njemačkoj oko prodaje Hypo banke njemačkoj Bayeriche Landesbank, zatim o financiranju stranke, ali i njegovim vezama s Hypom u Hrvatskoj i poznanstvu s gospodinom Kultererom i Striedingerom. Možda on zna za neke kredite', rekao nam je u nedjelju predsjednik Povjerenstva Rolf Holub.

Što će Sanader odgovoriti dopušteno će biti bilježiti i medijima. Sa svjedocima iz hrvatske Povjerenstvo do sada nije imalo previše sreće. 'Gospodin Sanader je jedan od onih, koje sada možemo dobiti vrlo lako!', dodao je Rolf Holub. Spis o slučaju Hypo ima preko 3 milijuna stranica.

Uoči svjedočenja Sanader s odvjetnicima pričao tri sata

Kako odgovarati na pitanja Sanader se posavjetovao s odvjetnicima koji su ga jučer posjetili, dobro raspoloženi, ali vrlo diskretni. Nakon gotovo 3 sata, odvjetnički trojac po izlasku iz salzburške ćelije - zatvoren.

'Obećali smo gospodinu Sanaderu da nemamo ništa korisno za vas, a ovo drugi je stvar povjerljivih događanja', rekao je Ivan Lovrić, jedan od odvjetnika Ive Sanadera.

Nova TV je doznala da će Sanader pak sutra biti ispitan i oko navodnih tajnih računa. Glasnogovornica Eva Habicher nam je otkrila i da se u ovom slučaju pored Sanadera istraga vodi i protiv 'još jedne ili dvije osobe' čiji identitet nije htjela otkriti.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene