Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog 'pranja novca'

Uz Sanadera se istražuje barem još jedna osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova TV doznaje da će Sanader u četvrtak biti ispitan i oko navodnih tajnih računa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Susret u Salzburgu Sanader s odvjetnicima razgovarao 2 i pol sata Slika nije dostupna Sanader zatražio ostavku direktora HEP-a

'Javni tužitelj namjerava ispitati gospodina Sanadera, ovog četvrtka videolinkom', rekla nam je Eva Habicher, glasnogovornica Državnog odvjetništva u Beču za korupiju.

Glasnogovornica Eva Habicher nam je otkrila da se u ovom slučaju pored Sanadera istraga vodi i protiv 'još jedne ili dvije osobe'. Rekla nam je da ne može gvoriti o identitetu tih drugih osoba.

>> Sanader s odvjetnicima razgovarao 2 i pola sata

Dok se istraga ne okonča nitko ne može potvrditi jesu li, navodno milijunski iznosi pronađeni na spornim računima - povezani s korupcijskim klupkom u istrazi poslovanja Fimi Medije s državnim poduzećima. Sanaderovi hrvatski odvjetnici uvid u taj spis, koji se, navodno, popeo na gotovo 45 tisuća stranica, vidjet će, ali tek kad on bude ispitan.

Zavjet šutnje oko Sanadera

Prema neslužbenim informacijama razmatraju se mogućnosti da Ivo Sanader ponudi jamčevinu u zamjenu za ograničenu slobodu. Hrvatski su odvjetnici danas posjetili Ivu Sanadera. Dobro raspoloženi, ali vrlo diskretni. Razgovor s bivšim hrvatskim premijerom je potrajao. Nakon gotovo 3 sata, odvjetnički trojac po izlasku iz salzburške ćelije - zatvoren.

'Obećali smo gospodinu Sanaderu da nemamo ništa korisno za vas, a ovo drugi je stvar povjerljivih događanja', rekao je Ivan Lovrić, jedan od odvjetnika Ive Sanadera.

Povjerljivim, očito, žele ostaviti i njegov stav kad je riječ o izručenju Hrvatskoj. Sanader bi se, naime, idući tjedan trebao očitovati pristaje li na povratak.

'Sve što sam vam rekao, to je ono što mogu reći', rekao je odvjetnik Lovrić.

Takav je naime, dogovor sa Sanaderom. Pa šute i o jamčevini. Hoće li zaigrati na tu kartu ne bi li ga pustili na slobodu, bivši šef Vlade, dogovarat će sa svojim austrijskim odvjetnicima. No, osobe bliske njemu, neslužbeno doznajemo, tu opciju, za sada, smatraju nerealnom. Ali je ne isključuju.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene