Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u Salzburgu

Sanader s odvjetnicima razgovarao 2 i pol sata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački odvjetnički tim zajedno s austrijskim odvjetnikom dva i pol sata razgovarao je s Ivom Sanaderom.

Pročitajte i ovo Ilustracija tužio ju stariji par Majka s malom djecom mora se hitno iseliti iz stana i platiti 5300 eura jer buka smeta susjedima: "Presuda je sramota, pa to su djeca!" Slika nije dostupna Zbog 'pranja novca' Uz Sanadera se istražuje barem još jedna osoba

'Dogovor je s gospodinom Sanaderom da se ne daju izjave', rekao je Ivan Lovrić, jedan od zagrebačkih odvjetnika bivšeg premijera. Dodao je kako ništa ne znaju o sutrašnjem Sanaderovom svjedočenju putem video linka o 'aferi Hypo' te rekao kako o tome više zna Sanaderov austrijski odvjetnički tim, koji je proglasio šutnju za hrvatske medije. Neslužbeno doznajemo da je teško da sud, kako stvari sada stoje, pristane na jamčevinu za Sanaderovu slobodu tijekom ekstradicijskog pritvora.

Goran Suić, Ivan Lovrić i Jasna Novak, za koju još uvijek nije sigurno je li dio hrvatskog odvjetničkog tima,  u salzburškom pritvoru sastali su se prije podneva sa Ivom Sanaderom. Zagrebačkim odvjetnicima pridružio se i jedan od Sanaderovih austrijskih odvjetnika.

>> Ivo Sanader i službeno osumnjičenik u Austriji

Pretpostavlja se da su razgovarati o ponudi jamčevine u zamjenu za Sanaderovo puštanje na slobodu tijekom ekstradicijskog pritvora. U Austriji je jučer i službeno pokrenuta istraga o pranju novca na temelju prijave jedne banke u Tirolu, čime je Ivo Sanader u toj zemlji postao osumnjičenik.

Bivšeg premijera putem video linka sutra će ispitati istražno povjerenstvo parlamenta austrijske pokrajine Koruške, koje se bavi slučajem 'Hypo'. Istražno povjerenstvo koruške skupštine za slučaj Hypo Group Alpe Adria prošli je tjedan objavilo da želi ispitati Sanadera koji se nalazi u pritvoru u Salzburgu na temelju uhidbenog naloga iz Hrvatske gdje je osumnjičen za korupciju.

Istražno povjerenstvo koruškog parlamenta koje već duže vrijeme istražuje malverzacije u poslovanju Hypa želi ispitati bivšeg hrvatskog premijera, a austrijski mediji prenose da se sumnja da se Sanader okoristio u poslovanju s koruškom bankom koja je razgranala poslovanje u jugoistočnoj Europi, uključujući i Hrvatsku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene