Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jedan od većih testova'

Monetizacija autocesta ulazi u završnu fazu: Izrađen Nacrt ugovora s uvjetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će tražiti između 18 i 24 milijarde kuna jednokratne naknade, kao i jamstva za radnike do najviše pet godina.

Monetizacija ili davanje autocesta u najam ulazi u završnu fazu. Ministarstvo prometa izradilo je Nacrt ugovora u kojima su pobrojeni uvjeti pod kojima će autoceste u najam. Vlada će tražiti između 18 i 24 milijarde kuna jednokratne naknade te jamstva za radnike do najviše 5 godina. Zainteresirani koncesionari imat će rok za iskazivanje neobvezujućih ponuda od 45 dana. Posao bi trebao biti realiziran do veljače 2015. godine.

'Kako to da strancima upravljanje autocestama može biti profitabino, a Hrvatskoj ne?'

Pročitajte i ovo Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

'Monetizacija autocesta je jedan od većih testova za državu što po pitanju restrukturiranja državnih firmi. Tako da će strani investitori sigurno tu operaciju budno pratiti i njezin konačni ishod će se reflektirati na cijenu zaduživanja države na svjetskim tržištima', objasnio je Hrvoje Stojić, ekonomski analitičar Hypo banke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene