Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritika Vladi

'Kako to da strancima upravljanje autocestama može biti profitabino, a Hrvatskoj ne?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski HDZ danas se oštro suprotstavio najavljenoj monetizaciji autocesta, istaknuvši da Milanovićeva Vlada nema mandat da rasprodaje nacionalno bogatstvo

Čelnici HDZ-a Osječko-baranjske županiji na konferenciji za novinare upitali su i kako to da strancima upravljanje autocestama može biti profitabino, a Hrvatskoj ne.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u

Tajnik županijskog HDZ-a Ivan Radić, upozorio je na loša iskustva s rasprodajom brojnih hrvatskih tvrtki, čije posljedice osjećamo i danas.

HDZ-e se protivi najavljenoj monetizaciji autocesta koje su već izgradili i platili hrvatski građani, a ujedno ona znači i otpuštanje radnika i više cestarine, naglasio je.

Dodao je kako Hrvatska treba imati takvu politiku da država uspješnim upravljanjem zarađuje od naših autocesta, a samim tim i poboljša životni standard građana koji je više nego zabrinjavajući.

'Četiri ujutro je, svi komadi su otišli, nema više dobre cuge - autoceste idu u koncesiju'

Hrvatska treba partnere za izgradnju novih vrijednosti, a davanje u koncesiju autocesta sigurno ne idu tome u prilog, rekao je tajnik HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo Goran Soldo.

Povećanjem cestarina doći će do preusmjeravanja prometa na lokalne, županijske i državne ceste koje moramo dodatno održati, upozorio je Ivan Anušić, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a.

Predložio je da se umjesto monetizacije postojećih autocesta pronađu strani ulagači, istaknuvši kako se to odnosi i za završetak Koridora Vc, izgradnju nizinske pruge Rijeka-Zagreb kao i kanala Dunav-Sava, pa im "onda kada izgrade te objekte damo u koncesiju".

Ni jedna Vlada pa tako ni Milanovićeva nema mandat da rasprodaje nacionalno bogatstvo, jer to je najveći udarac svakoj državi, zaključio je Anušić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene