Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekoliko je opcija

Izbori su pred vratima, evo koji su sve datumi u igri

Aktualno Galerija Sabor - 3 Sabor - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Sabor - 4 Sabor - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Sabor - 2 Sabor - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Sabor - 1 Galerija 1/4 >>
Andrej Plenković najavio je raspuštanje Sabora. Ono bi se trebalo dogoditi najkasnije 22. ožujka.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je raspuštanje sabora, a najkasniji datum kada će se ono dogoditi je 22. ožujak.

Kada se Sabor raspusti, na potezu je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, koji nove parlamentarne izbore mora raspisati u roku od 30 do 60 dana.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin KOALICIJA ZA BOLJU HRVATSKU Pao je važan dogovor, SDP s ovih devet stranaka ide na izbore: "Dosta je HDZ-a"

Pročitajte i ovo Hrvoje Prpić Globalni problem Stručnjak pojašnjava što bi mogao biti razlog pada Facebooka i Instagrama, oglasili se iz Mete

Ako se Sabor raspusti 22. ožujka, najraniji mogući datum za održavanje parlamentarnih izbora je 28. travnja. Izbori još mogu biti u svibnju, i to u nedjelje 5., 12. i 19.

Naravno, uvijek postoji mogućnost i da se Sabor raspusti ranije od 22. ožujka. U tom slučaju izbori bi najranije mogli biti 21. travnja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene