Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blaženka Divjak:

"Mogu misliti da je izbor Jasminke Culej u povjerenstvo neobičan, to je moje pravo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak poručila je kako nije tip osobe koji se lako povlači pred pritiscima.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u intervjuu za Jutarnji list komentirala je nedavno formiranje Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, koje vodi Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CENTAR ZA EDUKACIJU Ministrica Divjak naglasila: Reforma obrazovanja veliki je projekt i nitko ga ne može svojatati Slika nije dostupna TRAŽI ISTRAGU Spor oko voditeljice kurikularne reforme: Plenković oštro odgovorio ministrici obrazovanja!

Kaže kako je za imenovanje Jasminke Buljan Culej, bivše savjetnice bivšeg HDZ-ova ministra Pave Barišića u povjerenstvo saznala dan-dva prije imenovanja.

"To što se sada dogodilo rezultat je koalicijskog dogovora. HNS je dao svoja četiri predstavnika u Povjerenstvo, HDZ svoja četiri. Sve osobe koje smo mi predložili premijer je prihvatio. Ja mogu misliti da je to neobičan izbor, to je moje pravo. Isto tako je moje pravo da imam očekivanja da će gospođa Culej, kao i ostali imenovani članovi Povjerenstva, preuzeti odgovornost", kazala je Divjak za Jutarnji list.

U intervjuu je poručila kako nije tip koji se lako povlači pod pritiscima te da nije očekivala otpor  političkih stranaka oko izmjena zakona o strukovnom obrazovanju kojeg je u Saboru napao SDP.

"Istina, nisam očekivala napade jer je strukovno obrazovanje i u praksi i u Strategiji obrazovanja, nažalost, marginalizirano. Sigurno ne namjerno, ali dogodilo se da u Strategiji nema gotovo ništa o strukovnom obrazovanju. Možda je to malo iritiralo SDP jer se naglasak stavlja na nešto što je u Strategiji ostalo po strani, a potpuno nepotrebno. Danas kad govorimo koliko radne snage gospodarstvo treba, dobra je prilika da se s reformom strukovnog ide naprijed. Moram reći da su u pripremi ovoga zakona bili ogromni pritisci iz različitih interesnih skupina koje su zamišljale drukčije korištenje novca europskih fondova. Naravno, ne za opremanje i podizanje kapaciteta srednjih škola. To je nešto što nisam očekivala, ali ne povlačim se lako pod pritiscima", kazala je Divjak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene