Dijana Vican i Andrej Plenković (Foto: Pixell)
Dijana Vican i Andrej Plenković (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Vlada je donijela odluku o novom sastavu Posebnog stručnog povjerenstva za provredbu Strategije obrazovanja koje će, prema novom, voditi premijer Plenković.


Andrej Plenković zahvalio se dosadašnjoj predsjednici povjerenstva Dijani Vican.

Vezani članci Sabor Oporba oštro protiv kažnjavanja građana: "Ako će se ljudima zabranjivati stvari koje su inače normalne, onda smo u izvanrednom stanju" Ilustracija Hrvatska ulazi u mali lockdown! Zatvaraju se kafići i restorani, nema vjenčanja, adventa, teretana: ''Razmišljamo i o kaznama''

"Sukladno planu, osobno ću voditi Povjerenstvo. U tome će mi davati podršku ministrica Blaženka Divjak i predsjednica saborskog odbora za znanost Vesna Bedeković", rekao je Plenković.

Članovi PSP-a bit će Zvonko Kusić, Dario Vretenar, Ružica Beljo Lučić, Miloš Judaš, Neven Hrvatić, Frane Staničić, Jasminka Buljan Culej i Suzana Hitrec.

"Zadaća je Povjerenstva da se što angažiranije pristupi obrazovnoj reformi i svemu onome što je važno za budućnost Hrvatske, znanje naših mladih i njihovu konkurentnost na tržištu rada. Očekujem prvi sastanak idući četvrtak prije sjednice", kazao je premijer.