Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svakih 15 minuta

Mobilna aplikacija za praćenje rezultata izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mobilnu aplikaciju, putem koje će građani na svojim pametnim telefonima moći pratiti rezultate izbora, svakih 15 minuta, nakon 22 sata, u nedjelju, 08. studenog, najavila je Ana Lovrin, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u Dnevniku Nove TV.

Mobilnu aplikaciju za pametne telefone, putem koje će građani moći pratiti rezultate izbora najavila je potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva (DIP), Ana Lovrin.

Pročitajte i ovo Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume" Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

Podsjetimo, izlazne ankete - prve procjene rezultata izbora na portalu Dnevnik.hr objavit ćemo točno u 19 sati, a prve nepotpune službene rezultate izbora Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u 22 sata 'Procijenili smo da bi oko 22 sata mogli krenuti s prvim rezultatima. Ono što je važno je da će na internet stranicama DIP-a rezultati izbora biti objavljeni svakih 15 minuta, a bit će i aplikacija za pametne telefone. Dakle, građani će na svojim pametnim telefonima moći pratiti stanje', rekla je Ana Lovrin u Dnevniku Nove TV

Na pitanje 'hoće li u 22 sata, nakon objave prvih nepotpunih službenih rezultata iz DIP-a oni biti temeljeni na uzorku prema kojem će se moći temeljiti pravi omjer snaga?', Lovrin je odgovorila kako je 'to teško reći, ne samo radi preferencijalnog glasovanja, što je novina na parlamentarnim izborima već i zbog novog i drugačijeg popisa birača, izvoda iz popisa birača'.

Na dan kada odlučujete o budućnosti budite uz Novu TV i Dnevnik.hr

'Naime, sada su i manjine i pripadnici iz hrvatskog naroda u istom izvodu i u tom smislu će biti nešto dugotrajnije ispunjavanje zapisnika o broju birača koji je izašao i očekujemo prve rezultate oko 22 sata, poslije toga kao što znate, permanentno svakih 15 minuta objava promjene rezultata', objasnila je Lovrin. 

Podsjetimo, izlazne ankete - prve procjene rezultata izbora na portalu Dnevnik.hr objavit ćemo točno u 19 sati, a prve nepotpune službene rezultate izbora Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u 22 sata. Nakon toga možete na portalu Dnevnik.hr pratiti sve rezultate iz minute u minutu, kao i prve reakcije, komentare i analize stručnjaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene