Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čami oprema vrijedna 200.000 kuna

Mnogim zastupnicima i dalje od tableta draži papiri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici sljedeći će tjedan na ustavom propisan godišnji odmor. No, mnogi od njih neće sa sobom ponijeti službene tablete koji su u Sabor stigli prije četiri mjeseca. Najprije se nisu mogli spojiti na internet izvan Sabora, a sada kada je i to riješeno, mnogima su i dalje draži papiri, kojih u sabornici i dalje ne nedostaje. Provjerili smo zašto su im tableti i dalje manje privlačni od papira.

Jedni na smartphonima, drugi na laptopima, a neki na tabletima. No, u Sabornici i dalje - svi zatrpani papirima. Projekt saborskih tableta - kažu u oporbi, nije ispunio svrhu.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV PROBLEMI KOLEGA U SABORU U Saboru frcale iskre između Zekanović i Selak Raspudić zbog umjetne inteligencije

''Za bilo kakav ozbiljan rad su beskorisni. Po meni, najbolji je pokazatelj kad pogledate broj zastupnika koji danas koriste te tablete, možete ih na prste jedne ruke nabrojati'', rekao je Darko Parić, saborski zastupnik SDP-a.

No među njima nisu zastupnici Mosta, čiji je šef, kao predsjednik Sabora, na tablete potrošio 200 tisuća kuna, a papiri i dalje dolaze na klupe zastupnika.

''Da, papiri još uvijek stižu. Ja sam baš jučer, prekjučer komentirala da bi nam trebali manje donositi u printanom obliku s obzirom da imamo sve dostupno'', kaže Ivana Ninčević Ledandrić, saborska zastupnica Mosta.

Neki koriste svoje osobne, pa saborski nisu ni zadužili. Pogotovo jer je u početku internet radio, samo u Saboru.

''Zapravo je potpuno neživotno nositi dva tableta. Jedan za Sabor, jedan za van, tako da ga do sad nisam koristio. Ali vidjet ću kakve tehničke mogućnosti s ovim delimitiranjem pruža taj novi tablet'', kazao je saborski zastupnik Robert Jankovics

Dobra ideja, loša realizacija - najčešća je kritika tabletima u saboru. S kojom se pak neće svi složiti.

''Može se to dobro koristiti, ali prije svega ovisi koliko se zastupnik želi zalagati i funkcionirati. A onda je li to tablet, laptop ili papir – svejedno je'', smatra Žarko Tušak, saborski zastupnik HDZ-a.

S tom razlikom da nerijetko papiri ostanu u klupama, i kad njih nema.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene