Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loši uvjeti, ali odlični rezultati

Povratak iz Japana: Mladi hrvatski robotičari svjetski prvaci u čak tri kategorije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Japanske Nagoye s naslovom svjetskog prvaka u čak trima kategorijama vratila se hrvatska juniorska robotička reprezentacija.

U zračnoj luci Franjo Tuđman hrvatsku juniorsku robotičku reprezentaciju dočekali su članovi obitelji i predstavnici hrvatskog robotičkog saveza. U konkurenciji 40 zemalja naši osnovnoškolci i srednjoškolci još su jednom pokazali da su svjetska sila u robotici, unatoč tome što uvjeti u kojima rade uvelike zaostaju za onima njihovih vršnjaka iz razvijenijih zemalja.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Autobusna nesreća, ilustracija U samo dva dana Nova autobusna nesreća u Njemačkoj: Ozlijeđeni deseci učenika

"Problema smo imali malo bodova na natjecanju sa motorima, pa smo jednu utakmicu izgubili s malo većim rezultatom, ali zato smo sve ostale pobijedili", Paško Zekić iz OŠ Kneza Trpimira u Kaštelama.

"Za vrijeme praznika smo sad, otkad je škola završila do doslovno dan prije nego što smo krenuli na put, skoro svaki dan radili i to ponekad po 10 sati dnevno", ispričala je Ines Kušen iz MIOC-a u Zagreb.

"Nema tu talenta, to je puno rada. Nažalost, mislim da većina njih misli otići u inozemstvo. U Hrvatskoj za sad nemaju takve uvjete kakve im se nude vani", rekao je Zoran Pribičević, mentor dvije ekipe.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene