452362
452362
452362
452362
452362

TISUĆE VEĆ POTPISALE Mladi Slavonci traže izravne letove do Dublina

  • , 04.10.2016., 12:23
  • Autor:
  • komentara

Nema sumnje da bi se ti letovi popunili na obje strane, kažu organizatori.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Mladi iz Osijeka i Slavonije nedavno su pokrenuli peticiju kojom se traži uvođenje izravne aviolinije između Osijeka i Dublina. Odraz je to činjenice da sve veći broj mladih ljudi odlazi u Irsku trbuhom za kruhom.

Organizatori peticije poručuju da žele "pokazati volju mnogih imigranata u Irskoj (ali i Velikoj Britaniji) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske pa čak i Slovenije za letovima s irskih zračnih luka prema Osijeku. Nema sumnje da bi se ti letovi popunili na obje strane".

Ističu kako je Osijek odabran ne samo zbog velikog broja Osječana u Irskoj već i zato što zbog geografskih i prometnih razloga odgovara najvećem broju imigranata, uključujući susjede (Mađare, Srbe, Bosance pa čak i Slovence). Stoga je i peticija napisana na četiri jezika: hrvatskom, engleskom, mađarskom i slovenskom.

Dosad je peticiju potpisalo nešto više od dvije tisuće ljudi.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se