Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez kune državne pomoći

Mladi Hrvati smislili proizvod vrijedan milijun dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-zagrebački dvojac, Nikola Mratinić i Luka Macner, aplikaciju je smislio sam, bez kune državne pomoći.

Dok premijer u Americi traži potencijalne investitore, u Hrvatskoj su mladi IT-evci smislili proizvod vrijedan milijun dolara! Aplikacija splitsko-zagrebačkog dvojca, Nikole Mratinića i Luke Macnera služi kao pomoć u treniranju i tjelovježbi. Sve su smisli sami, bez kune državne pomoći.

Pročitajte i ovo Ilustracija nema razloga za zabrinutost U dijelu Zagreba u četvrtak ujutro oglasit će se sirena: Doznajte o čemu se radi Projektil dvije krstareće rakete Zemlja koja stalno prijeti pokazala je kako izgleda taktički nuklearni napad: "Upozoravamo neprijatelje!"

Pomoću nekoliko jednostavnih koraka svatko može dobiti svojeg digitalnog osobnog trenera. Aplikacija Nikole Mratinića i Luke Macnera sama osmišljava vježbe i program treninga.

'Mi jednostavno odredimo njegov fitness level, i kroz taj fitness level mi njemu kasnije pružamo treninge', objašnjava Luka.

Josipović: Milanovićeva zadaća je da putuje i kontaktira s tvrtkama

'Street workout treniranje nije ništa nego treniranje s vlastitom težinom. Što znači da se ja u ovom trenu mogu maknut s kamere i napravit čučnjeve, zgibove, sklekove, nebitno', kaže Nikola.

Ideja je nastala kad su shvatili da sve više ljudi bježi iz teretana u prirodu i tamo odrađuje tjelovježbu.

'Prvo smo napravili portal i onda smo tamo skupljali timove koji se bave street workoutom, i onda smo proširili priču na svakog tko hoće trenirat', rekao na je Luka.

Posao kod iskusnih: Kako raditi kod bilo kojeg poduzetnika u EU?

U samo mjesec dana vrijednost njihove tvrtke procijenjena je na više od milijun dolara, ali Luka i Nikola još je uvijek ne namjeravaju prodati. S mađarskim ulagačima uskoro će u Silicijsku dolinu, i predstaviti se bogatom američkom tržištu.

'Tamo dignut novu rundu financiranja, jer su tamo runde financiranja puno veće nego u Europi, i to je nešto čemu težimo. Postoji puno truda iza toga uspjeha i još nas puno puno truda čeka', svjestan je Nikola.

A na putu do uspjeha od države nisu dobili ni kune.

'Naš uspjeh nema nikakve veze s Vladom, mislim, oni nas nisu niti kontaktirali. Po meni ogromnu zaslugu za podizanje cijele start up scene ima zagrebački inkubator poduzetništva', smatra Nikola.

IT industriju Vlada je svrstala među strateške prioritete u koje će najviše ulagati. Lukin i Nikolin primjer pokazuje da su to mogli učiniti i mnogo prije.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene