Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika za mlade

Posao kod iskusnih: Kako raditi kod bilo kojeg poduzetnika u EU?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako osnovati tvrtku, voditi poslovanje - Filip Barničević je saznao iz prve ruke.

Svi mladi i ambiciozni koji imaju neku poslovnu ideju mogu je realizirati putem Erasmusovog programa za poduzetnike početnike.

Pročitajte i ovo Vlada reže parafiksalne namete - 4 Akcijski plan Stižu dobre vijesti: Dnevnik Nove TV doznaje što se više neće financirati iz džepova poduzetnika Poduzetnici (Foto: Getty Images) - 2 ŠTO ŽELE? Kako će euro utjecati na poduzetnike? Njih ne brine nova valuta, već izazov koji mnogi vide kao šansu

Program je to koji im omogućava da rade i uče kod bilo kojeg poduzetnika iz zemalja članica Europske unije. Troškove boravka u inozemstvu pokrit će stipendija koju financira Europska komisija.

Kako osnovati tvrtku, voditi poslovanje - Filip Barničević je saznao iz prve ruke. Nekoliko mjeseci upijao je znanje i poslovna iskustva od poduzetnika iz susjedne Mađarske.

'Znanje koje sam tamo stekao posebno po pitanju poduzetništva preslikao sam na svoju organizaciju. I stekao sam puno veza', kaže Filip.

Iz programa Erasmus dodatnih 14,7 milijarda eura

Sada vodi vlastiti posao - bavi se obnovljivim izvorima energije, održivim razvojem. Učiti od iskusnijih i onda to iskoristiti za pokretanje vlastitog posla - smisao je Erasmus programa za poduzetnike.

'Mogu se prijaviti sve punoljetne osobe koje žele biti poduzetnici ili oni koji to već jesu, ali do 3 godine poslovanja', rekla je Tajana Kesić Šapić iz HGK.

Prijava ide putem interneta, uz životopis i motivacijsko pismo prilaže se i kratki poslovni plan.

Prilika je to mladima da rade s iskusnim europskim poduzetnicime. Troškovi boravka u inozemstvu pokriveni - prijave za program otvorene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene