Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kava s građanima'

Josipović: Milanovićeva zadaća je da putuje i kontaktira s tvrtkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u subotu kako je zadaća predsjednika vlade da putuje i ostvaruje kontakte s inozemnim tvrtkama, pa tako i premijera Zorana Milanovića koji će se idućega tjedna u SAD-u sastati s čelnicima vodećih američkih informatičkih kompanija.

Ivo Josipović je u sklopu redovite 'Kave s građanima' novinarima rekao kako od puta Zorana Milanovića očekuje uspostavu kontakata tih tvrtki i Hrvatske koja IT sektor vidi kao jedan od pokretača gospodarskog rasta.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja

'To je i zadaća premijera, vidjet ćemo rezultate. Mislim da je dobro da se nastoji uspostaviti dobre kontakte, riječ je o velikim IT tvrtkama, prema tome vidjet ćemo što će biti rezultat. Dobro je da se surađuje', izjavio je Josipović.

Milanović će u SAD-u boraviti od 28. rujna do 4. listopada i razgovarati s čelnim ljudima pet vodećih američkih IT kompanija - Microsoft, Cisco, Oracle, HP i IBM.

Grabar Kitarović proziva Josipovića: Samo 'dijeli odličja i promaknuća'

Hrvatski premijer odlazi onamo razgovarati o potencijalnoj suradnji s tim tvrtkama, a posjet je dogovoren u suradnji s Američkom gospodarskom komorom.

'Idemo na vrlo ozbiljne poslovne razgovore na koje nitko nikad iz Hrvatske na ovoj razini nije išao, što se priprema već mjesecima', izjavio je nedavno premijer, najavljujući odlazak u SAD.

Istaknuo je da se radi o najvećim svjetskim informatičkim kompanijama kojima će se Hrvatska predstaviti, a ima pripremljene i neke konkretne ponude.

S Milanovićem idu ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i ministar zdravstva Siniša Varga, a u izaslanstvu su, među ostalima i Ivan Marić, zamjenik ravnatelja SRC-a, Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNet-a, Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost te Marija Vukelić, izvršna koordinatorica službe za privlačenje investicija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene