Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Vojniću

Mještani Vojnića očajni: Umiremo jer su nam ukinuli Hitnu pomoć!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Vojnića tvrde kako ljudi umiru jer im je prošle godine ukinuta Hitna pomoć.

U kritičnim situacijama ne stižu na vrijeme do bolnice u Karlovcu, a na pomoć čekaju u više od 40 minuta. Stipi Bađi je prije tri dana umrla supruga od alergijske reakcija nakon uboda stršljena. Hitnu pomoć iz Karlovca čekali su više od sat vremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Napadnut djelatnik Hitne pomoći novi incident VIDEO Pijan se potukao u kafiću pa napao vozača Hitne koji ga je spasio: "Nisam se mogao braniti, pao sam..."

Mještani su skupili 1.500 potpisa za povratak Hitne pomoći u Vojnić jer ovo, kažu, nije prvi slučaj. U više navrata bolesne ili ozlijeđene vozili su policija i vatrogasci.

Hitna iz Karlovca, tvrde mještani, ne može stići u zakonskom roku od 20 minuta. I u pravu su. Od Karlovca do centra Vojnića treba 25 minuta, a gdje su još udaljenija sela i zaseoci.

'Do kranjih naših korisnika usluge ima i preko 60 kilometara, dakle zadovoljavanje onih osnovnih uvjeta da se dođe na vrijeme je nemoguće', kaže načelnik općine Vojnić Branko Eremić.

Da situacija bude gora japanska je vlada donirala općini potpuno opremeljeno vozilo vrijedno 50.000 eura.

'Dovelo se u pitanje tu donaciju i njezinu svrhu', kaže bivša županijska vijećnica Jasna Plevnik.

Iz Zavoda za hitnu medicinu obećali su da hitna stiže u Vojnić čim završi izbor kadrova.

'Ako ne bi bilo nekakvih problema sa žalbama ja očekujem da će u roku od 15 dana profunkcionirati', kaže prim. mr. Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

No, mještani poručuju kako će u to povjerovati tek kada vide hitnu pomoć kako radi svoj posao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene