Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio Vukovar

Škoro oštro po pravosuđu: "Sudbena vlast nije 'sveta krava' kojoj se ne može poslati poruka da nešto loše radi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Škoro razgovarao je u Vukovaru s Marijanom Živkovićem, ocem dvojice poginulih branitelja protiv kojega je krenuo ponovljeni sudski postupak zbog razbijanja dvjezične ploče 2013. godine.

Škoro je napisao na Facebooku da želi biti na čelu države u kojoj se snaga represivnog aparata neće dokazivati na ljudima poput Živkovića. Smatra da je snaga sustavu u "progonu krupnih riba".

Pročitajte i ovo Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču Miroslav Šeparović (Foto: Dnevnik.hr) Komentirao Škorinu najavu Šeparović: ''Nezamislivo je da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu''

"Hrvatska, kojoj želim biti na čelu, neće snagu represivnog aparata dokazivati na ljudima poput Marijana Živkovića, oca dvojice poginulih hrvatskih branitelja nego na onima koji su se obogatili obnašajući najviše političke dužnosti. Sudbena vlast nije 'sveta krava' kojoj se ne može poslati poruka da nešto loše radi. A loše se radi ako se ustrajno procesuira čovjeka koji je svojim postupkom rekao NE kršenju 8. članka hrvatskog Ustava i nasilnom uvođenju dvojezičnih ploča u Vukovar.

Snaga sustava dokazuje se progonom 'krupnih riba', a ne maltretiranjem ljudi koji su dali ono najvrjedije ovoj državi - svoju djecu. Sudstvo se ne može ponašati kao da nije dio ukupne državne vlasti i mora voditi računa da nekim svojim postupcima može proizvesti puno više štete nego koristi. Bilo mi je posebno zadovoljstvo razgovarati jučer u Vukovaru s Marijanom Živkovićem", napisao je Miroslav Škoro na društvenoj mreži.

Podsjetimo, u rujnu je na Općinskom sudu u Vukovaru počeo ponovljeni sudski postupak protiv Marijana Živkovića zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013. godine.

Reagirao je Savjet za branitelje Vukovarsko-srijemske županije koji je zatražio obustavu postupka protiv vukovarskog branitelja i oca dvojice sinova poginulih u Domovinskom ratu Marijana Živkovića poručujući kako je riječ o "protuustavnom i protuzakonitom sudskom progonu koji se vodi već šestu godinu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene