Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žurno napustila Remetinec

Mirjana Sanader posjetila muža pa bježeći od novinara zaustavila neznance i zamolila prijevoz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirjana Sanader danas je ponovno posjetila supruga u pritvoru u Remetincu.

Mirjana Sanader ušla je na glavni ulaz i nije čekala red s ostalim posjetiteljima.Ono što su drugi pri izlasku protumačili kao povlasticu, Uprava za zatvorski sustav ekspresno je negirala. Nije povlaštena, kažu, nego je to uobičajena praksa, koju su do sada imali i drugi. Baš kao i vrijeme koje je mogla provesti sa suprugom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova rasprava o nekretninama Obrana dopunila dokumentaciju za Sanaderovu obranu sa slobode Slika nije dostupna Omaška ili? Mirjana Sanader zatražila procjenu kuće dan prije odluke Vrhovnog suda?

Nakon završetka posjete suprugu Mirjana Sanader žurno je napustila Remetinec izbjegavajući odgovoriti na pitanja novinara.  Budući da je automobil koji ju je dovezao u zatvor nije dočekao poslije, Mirjana Sanader je zaustavila prvi automobil koji se pojavio na cesti i otišla u nepoznatom smjeru.

Podsjetimo, bivši premijer je po drugi put sinoć prebačen iz pritvora u Remetincu gdje mu je obavljen pregled noge.

Tijekom prvog odlaska na pregled vidno oslabljenog Sanadera je uhvatio objektiv fotoreportera. Odmah su se pojavile špekulacije o ozbiljnosti zdravstvenog stanja bivšeg premijera, no odvjetnik Goran Suić je sve porekao i izjavio kako se Sanader osjeća dobro i da je u dobrom stanju.

MUP: Tretiramo ga kao i svakog drugog zatvorenika

Inače, bivši premijer svakodnevno odlazi na terapije u jednu privatnu polikliniku. Policija ga iz Remetinca na terapije vozi noću, prvenstveno iz sigurnosnih razloga jer se ništa ne želi prepustiti slučaju, ali i zbog drugih pacijenata, kako se ne bi uznemiravalo njih, ali i Ivu Sanadera.

Cijela akcija prijevoza je zapravo rutinska. U koloni nekoliko vozila bivši premijer kreće iz Remetinca prema klinici. Sinoć je podzemna garaža te klinike bila zatvorena uoči njegova dolaska, diskretno je uvezen, na štakama. U trenirci je prošao groz prazne hodnike, odradio terapiju i zgradu napustio kroz protupožarni izlaz. U policiji uvjeravaju da ga tretiraju kao i svakog drugog pritvorenika.

'Prema sigurnosnoj prosudbi i zahtjevu Uprave za zatvorski sustav policija je pružila asistenciju prilikom prijevoza zatvorenika. Radi se o uobičajenoj i standardnoj proceduri koja se obavlja prilikom osiguranja prijevoza i zaštite od eventualnog napada. Zaštita se provodi prema svima bez obzira o kome se radi. Radi se o poslu koji je redovan policisjki posao i ne iziskuje dodatne financijske troškove', rekla je Helena Biočić iz MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene