Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ORaH će odlučiti u studenom

Holy: Josipović ima moju podršku za Predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica ORaH-a Mirela Holy ponovila je danas da Ivo Josipović ima njezinu podršku za još jedan mandat za predsjednika Republike, a njezina stranka ORaH će o mogućoj potpori odlučiti na temelju Josipovićeva programa, sredinom studenog na sjednici Glavnog foruma.

"Ivo Josipović ima moju podršku, a stranka će o podršci odlučivati na prvoj sjednici Glavnog foruma stranke na temelju predsjednikova programa za koji se nadamo da ćemo ga dobiti tijekom sljedećeg tjedna, barem smo dobili takvo obećanje iz Ureda Predsjednika", rekla je Holy novinarima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sanjala modnu karijeru Biografija Mirele Holy: Iz Milanovićeve Vlade otišla zbog e-maila, nakon napuštanja SDP-a osnovala OraH Slika nije dostupna Ne žele koalirati Holy: Sve stranke kradu naše ideje i predstavljaju ih kao svoje

Time je prokomentirala izjavu članice izbornog stožera Ive Josipovića Željke Antunović u intervjuu "Večernjem listu" da iako Holy osobno podržava Josipovića "s tim hoću-neću porukama kada je riječ o podršci ORaH-a" ne čini mu najbolju uslugu.

Antunović je u intervjuu rekla da "Josipović nije nepoznanica, zna se što on zastupa, znaju se njegove vrline i slabosti" pa nema potrebe toliko spekulirati, uz ocjenu kako Holy ima u stranci "šarenu situaciju".

Holy je najavila da će se sjednica Glavnog foruma ORaH-a vjerojatno održati sredinom studenoga, nakon što se ona vrati iz Istanbula gdje će se održati konvencija Europske stranke zelenih i odlučivati o punopravnom članstvu ORaH-a u Europskoj stranci zelenih.

Josipović: Organizatori prosvjeda snose veliku odgovornost

Nakon provedenog drugog kruga unutarstranačkih izbora imat ćemo čistu situaciju i organizirat ćemo sjednicu Predsjedništva, a potom i sjednicu Glavnog foruma na kojoj će se odlučivati o podršci Josipoviću, rekla je Holy nakon predstavljanja rezultata nedavno održanih prvih unutarstranačkih izbora.

Unutarstranački izbori u ORaH-u provedeni su 26. listopada elektroničkim i dopisnim putem, tajnim glasovanjem prema načelu "jedan član - jedan glas", a kandidati su prethodno prošli kadrovsko testiranje. Pritom je poštivano načelo "paritetne demokracije" koja osigurava jednaku zastupljenost muškaraca i žena.

Po riječima Holy, provedba izbora, koji predstavljaju inovaciju u unutarstranačkoj demokraciji u Hrvatskoj, stajala je oko 40.000 kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene