457296
457296
457296
457296
457296

ZBOG INCIDENTA NA PROSVJEDU PROTIV ĆIRILIČNIH PLOČA: MIP predložio Saboru da skine imunitet Stevi Culeju

  • , 16.11.2016., 12:56
  • Autor:
  • komentara

Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv Culeja, vukovarski Općinski sud zatražio je zbog kaznenog djela protiv javnog reda, izazivanja nereda.

 
 
 
 
Stevo Culej (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Stevo Culej (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u srijedu je jednoglasno predložilo Hrvatskom saboru da skine imunitet zastupniku HDZ-a Stevi Culeju po zahtjevu vukovarskog Općinskog suda.

Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv Culeja, sud je zatražio zbog kaznenog djela protiv javnog reda, izazivanja nereda iz članka 324. Kaznenog zakona, rekao je predsjednik MIP-a Žarko Tušek.

Na sjednici nije konkretizirano, no riječ je o djelu počinjenom u Vukovaru u rujnu 2013. za prosvjeda protiv postavljanja ćiriličnih ploča, zbog kojega je Culeju već jednom, u prošlom sazivu, Sabor skinuo imunitet. Suđenje je već i počelo, ali potom je Sabor raspušten i izabrani novi zastupnici pa je proceduru valjalo ponoviti.

"U prošlom sazivu Sabora, kada je Culej bio zastupnik, također se tražilo odobrenje i dano je, pa predlažem da se i dalje držimo dosadašnje prakse", rekao je Tušek kolegama koji su bez rasprave prihvatili njegovu sugestiju.

MIP se do sada držao načela da predlaže skidanje imuniteta zastupniku kad to traži DORH ili sud koji vodi postupak, ali ne i kad to traže privatni tužitelji. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se