Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mrak Taritaš ostaje u Vladi

Ministrica potvrdila: Moj će suprug dati otkaz u Plinacru, uzdrmani smo kao obitelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministričin će suprug samoinicijativno raskinuti ugovor o radu u Plinacru, nakon što je u javnost stigla informacija o navodnom fiktivnom natječaju preko kojeg je dobio posao.

Nakon što je u javnost procurila informacija o navodnom fiktivnom natječaju preko kojega je u državnoj tvrtki Plinacro na radnom mjestu inženjera građevine zaposlen Zlatko Taritaš, suprug HNS-ove ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš, ministrica je danas novinarima potvrdila kako će njezin muž samoinicijativno raskinuti ugovor o radu u Plinacru. Tom tvrtkom, inače, upravlja Mladen Antunović, također član HNS-a.

Pročitajte i ovo Energetska obnova - 4 energetska obnova Želite uštedjeti? Prijavite se na natječaj: "Prošle godine od ožujka do listopada gotovo da nismo plaćali struju" VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

>> Saucha ponudio ostavku, Milanović je odbio!

Ministrica je rekla kako se oko svega digla prevelika pompa, kaže da je njezin suprug posao radio dobro, da se na natječaj javio kao i na bilo koji drugi te da u njegovom zapošljavanju nije bilo nikakvih nezakonitosti niti stranačkog kadroviranja. Proteklih su nekoliko dana o njegovoj odluci razgovarali u obitelji te su zaključili kako ne žele da njezin posao u Ministarstvu bude zasjenjen bilo čim.

O suprugovom je otkazu obavijestila i premijera Zorana Milanovića. Na kraju je izjavila da sama nema namjeru napuštati Vladu, s obzirom da u slučaj svog supruga nije direktno involvirana.

'Taritaševo zaposlenje u Plinacru neprihvatljivo'

Milanović je ranije danas ocijenio da je za njega zapošljavanje Zlatka Taritaša u Plinacru neprihvatljivo, dodavši kako je za to saznao tek jučer, 'jer nema doušnike u sustavu'. 'Danas sam o tome razgovarao s ministricom i to će se promijeniti. Njezina reakcija bila je onakva kakvu bih poželio i očekujem njihov potez', rekao je Milanović.

'Mi u SDP-u ne zapošljavamo nikoga i nema šanse da se zaposli netko tko je u takvim odnosima s nekim od nas', naglasio je premijer dodavši kako i od drugih članova vladajuće koalicije očekuje da se tako ponašaju. 'Ako im to nije jasno, a nisu iz moje stranke, podsjetit ću neki put i tu ću morati u hodu tražiti crtu tolerancije i postavljati kriterije', dodao je i podsjetio da je SDP izbacio iz stranke osobe koje su 'imale svoje shvaćanje javnih nabava i odnosa prema javnom novcu'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene