Obavijesti Video Pretražite Navigacija
važno za djecu i roditelje

Ministrica Divjak traži hitnu obnovu dijaloga Vlade i sindikata: "Sastanak za zajedničkim stolom je imperativ"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak pozvala da se "čim prije obnovi dijalog između Vlade i sindikata".

Nakon što su čelnici sindikata kritizirali Vladu zbog izostanka dijaloga, slično je učinila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okupilo se 40 tisuća ljudi Ministrica Divjak: "Učitelji su na prosvjedu jasno pokazali svoj stav. Ključevi za izlaz iz štrajka su na stolu" Slika nije dostupna U ponedjeljak ipak prosvjed Štrajk ide dalje, Mihalinec nakon maratonskog sastanka u Vladi poručio: ''Približavamo se rješenju''

"S obzirom na današnji razvoj situacije, gdje nas u ponedjeljak očekuje nastavak štrajka u školama, smatram da je suštinski važno za djecu i roditelje da se čim prije obnovi dijalog između Vlade i sindikata. Stoga je sastanak za zajedničkim stolom imperativ i to svi očekuju od nas, i učitelji, i roditelji i njihova djeca", poručila je ministrica Divjak na Facebooku.

Dodala je da bi se time poslala poruka djeci "da smo odgovorni i da bez obzira na razlike, argumenti i dijalog moraju biti u prvom planu".

Čelnici sindikata danas su najavili nove akcije i pozvali još jednom premijera Andreja Plenkovića na dijalog, a ne na poruke putem medija. Potvrdili su da u ponedjeljak neće biti nastave u cijeloj Hrvatskoj, nakon čega će nastaviti sa štrajkom opet parcijalno, po županijama. 

Pripremaju i akcije na Markovu trgu, no o njihovu obimu nisu iznosili detalje. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene