Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na odluku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja o odlasku Đikića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti i obrazovanja reagiralo je na odluku hrvatskog znanstvenika Ivana Đikića da kao znanstvenik napusti Hrvatsku.

Nakon niza reakcija uzrokovanih odlukom znanstvenika Ivana Đikića da prestane sa znanstvenim djelovanjem u svojoj domovini Hrvatskoj, oglasilo se i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja izražava žaljenje što gospodin Đikić napušta znanstveni rad u Hrvatskoj. Smatramo da nije bilo razloga za odustajanje od angažmana i želimo da i dalje nastavi davati doprinos razvoju Republike Hrvatske.

Gubitak predstavlja svaki odlazak i odustajanje bilo kojeg člana akademske zajednice od angažmana na zajedničkom cilju prosperiteta države.

Međutim, Ministarstvo znanosti i obrazovanja ne može utjecati na akademsko pravo svakog člana akademske zajednice, kako u zemlji tako i u inozemstvu, da samostalno odlučuje o svom znanstvenom angažmanu", poručili su iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi školski kalendar Objavljen plan za iduću godinu: Zimski praznici u dva dijela, učitelji žele da dan u listopadu bude bez nastave Zadnji dan škole - 3 Iznos za listopad Znate li koliko zarađuju profesori i nastavnici? Plaće su im prošle kroz dva povećanja, evo kolike su sada

Podsjećamo, Ivan Đikić je uputio otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću, u kojem ga obavještava kako napušta znanstveno djelovanje u Hrvatskoj, odnosno Sveučilište u Splitu. Razlozi napuštanja splitskog sveučilišta su, kaže, rektor istog, prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, a kao razlog odlaska iz Hrvatske Đikić navodi i samog premijera Andreja Plenkovića koji se, s druge strane, ne smatra krivim za Đikićev odlazak.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene