Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se blokada

Ministarstvo tvrdi da od studenata nije dobilo poziv na razgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Duje Bonacci izjavio je danas kako to Ministarstvo ni prije prosvjeda, pa ni sada, od studenata zagrebačkoga Filozofskog fakulteta nije dobilo poziv na razgovor, a nisu dostavljeni ni službeni zahtjevi prosvjednika.

'Nije točno da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ignorira studentske prosvjede i ne želi se o njima očitovati', rekao je Bonacci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjed ispred ministarstva Studenti Filozofskog: Prosvjed za Ministarstvo 'redarstveni problem' Slika nije dostupna Borba za prava se nastavlja Blokirana i riječka Akademija primijenjenih umjetnosti

Dodao je da studenti nisu htjeli jučer na zagrebačkom Filozofskom fakultetu razgovarati niti s rektorom Aleksom Bjelišem. Prosvjed je legitiman način izražavanja stava studenata, no Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa ne slaže se s načinom njihove realizacije i blokadom obrazovnog procesa.

>> Filozofski fakultet treći dan pod opsadom studenata

Podsjetivši da studenti prosvjedujući traže 'obrazovanje dostupno svima', Bonacci je primjetio kako upravo oni blokadom čine obrazovanje nedostupnim svojim kolegama.

Zadarski studenti i dalje u blokadi

Studenti zadarskog Sveučilišta danas su nastavili prosvjed koji su počeli jučer kako bi se solidarizirali sa studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu u zahtjevu protiv komercijalizacije studija. Tijekom noći bili su u zgradi Sveučilišta.

Studenti su objavili da neće ometati najavljene ispite i znanstveni rad profesora, ali predavanja danas nije bilo i jer se, kako su rekli, s njima i njihovim zahtjevima solidalizirao velik broj profesora.

U 18 sati studenti prosvjednici imat će redovitu filmsku večer, a u 20 sati sastanak na kojem će biti riječi o daljnjem tijeku prosvjeda.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene